Zece persoane reţinute, în urma unor percheziții în Botoșani și alte patru județe, într-un dosar de furt de componente auto

Zece persoane reţinute, în urma unor percheziții în Botoșani și alte patru județe, într-un dosar de furt de componente auto

Zece persoane au fost reţinute într-un dosar care vizează furtul de catalizatoare de la autovehicule, care, ulterior, erau vândute printr-o firmă cu puncte de lucru în judeţele Bacău, Vrancea şi Botoşani, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) din Braşov, printr-un comunicat de presă.

Poliţiştii braşoveni, în colaborare cu colegi din cele trei județe vizate şi din Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria din Braşov, au efectuat, marţi, 23 de percheziţii.

Descinderile au vizat domiciliile persoanelor şi sediile societăţilor citate în dosar, în judeţele Braşov, Bacău, Vrancea, Botoşani şi Suceava.

În urma acestor percheziţii, 19 persoane au fost conduse la audieri şi au fost ridicate numeroase componente auto, documente contabile, sumele de 43.000 de euro, aproximativ 135.000 de lei şi 3.000 de forinţi, precum şi alte mijloace de probă necesare continuării cercetărilor.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2020 - martie 2021, mai multe persoane ar fi sustras componente auto (catalizatoare) de la autovehicule parcate în municipiul Braşov şi în localităţi limitrofe acestuia, bunurile fiind ulterior comercializate către angajaţi ai unei societăţi comerciale cu puncte de lucru în judeţele Bacău, Vrancea şi Botoşani. Pentru evidenţierea provenienţei bunurilor, erau întocmite, în fals, documente contabile", se arată în comunicatul IPJ Braşov.

 

Spune-ne opinia ta