Un primar din Botosani si doi politisti de frontiera, invinuiti in dosarul contrabandei cu tigari! FOTO

Un primar din Botosani si doi politisti de frontiera, invinuiti in dosarul contrabandei cu tigari! FOTO

La perchezitiile care au avut loc luni dimineata au fost gasite diverse cantitati de tigari si bunuri folosite de inculpati in activitatea infractionala, care au fost ridicate. Invinuiti in acest dosar sunt doi angajai ai Politiei de Frontiera si un primar al unei comune din judet.

Începând cu luna februarie 2013, procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Suceava, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, al Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Botosani, in cadrul a doua dosare penale, au actionat pentru destructurarea a doua grupari infractionale organizate ce actionau pe zona de nord a judetului Botosani, la granita cu Republica Molodva si Ucraina, savarsind in mod organizat si repetat infractiuni de contrabanda in detrimentul bugetului de stat.

In cursul cercetarilor s-a stabilit ca gruparile infractionale organizate au traficat in perioada februarie-noimebrie 2013 cantitatea de 597.351 pachete cu tigari de contrabanda‚ reusindu-se in perioada de monitorizare confiscarea cantitatii de aproximativ 100.000 de pchete de tigari de diferite marci.

Pentru anihilarea gruparilor infractionale organizate au fost efectuate la data de 11 noiembrie un numar de 78 de perchezitii de către procurorii DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Botoşani împreuna cu lucratori de politie din cadrul BCCCO Suceava, Bacau, Timisoara, ITPF Iasi şi STPF Botosani, Serviciul Judetean Anticoruptie Botosani, IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Fraudelor, IPJ Suceava, fortele SAS si IJJ Suceava.

"In cele doua dosare sunt cercetate in calitate de invinuiti un numar de 75 de persoane din judetul Botosani si din judetele Suceava, Neamt, Timisoara fata de care au fost emise mandate de aducere si urmeaza a fi puse in executare de catre politisti, urmand a fi condusi la sediul Biroului Teritorial DIICOT pentru audieri. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, identificarii si tragerii la raspundere penala a tuturor participantilor", a declarat Lacramioara Balica, procuror in cadrul DIICOT Botosani.





Printre invinuitii din acest dosar este si un primar al unei comune din judetul Botosani, dar si doi angajati ai Politiei de Frontiera din Botosani.

Potrivit unor surse neoficiale, ar fi vorba desore Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş.

La perchezitii au fost gasite diverse cantitati de tigari si bunuri folosite de inculpati in activitatea infractionala, care au fost ridicate.

Contrabandistii introduceau pe frontiera verde, peste raul Prut, tigari, care erau introduse de regula de cetateni moldoveni, preluate de segmentul romanesc al gruparilor de la malul raului Prut sau din zona de frontiera, transportate si depozitate in mai multe locatii cu ajutorul mai multor persoane şi ulterior transportate catre pietele de desfacere catre diversi beneficiari care le introduceau pe piata de valorificare, pe piata neagra.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
20

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
13

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
30

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...