Un mort și trei răniți din cauza unui botoșănean care, după ce a băut țuică, a urcat la volan!

Instanța l-a condamnat la trei ani și șapte luni de închisoare, dar și la plata unor daune morale în valoare totală de 130.000 de lei.

Un mort și trei răniți din cauza unui botoșănean care, după ce a băut țuică, a urcat la volan!

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Dumitru Ovidiu A. la trei ani și șapte luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Asigurătorului Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. este obligat la plata către partea civilă a sumei de 80.000 lei cu titlu de daune morale (contravaloare a vătămărilor suferite ca urmare a accidentului rutier) și a sumei de 50.000 lei cu titlu de daune morale (cauzate de decesul lui Doru C.).

Decizia a devenit definitivă în data de 10 niembrie 2023.

Tragedie după ce a consumat alcool!

În dimineața zilei de 26 mai 2021, Dumitru Ovidiu A. (42 de ani – la acea vreme), din comuna Cristești, județul Botoșani, aflându-se la volanul unui autoturism marca Dacia, s-a deplasat la domiciliul martorului Dumitru L. (23 de ani – la acea vreme), în comuna Cristești, urmând ca împreună să meargă la o lucrare în municipiul Suceava.

Inițial, martorul nu a vrut să urce în mașina condusă de inculpat, observând că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, însă la insistențele acestuia a acceptat, a ocupat scaunul din dreapta față a autoturismului și au mers la domiciliul a doi frați, respectiv Lucian C. (47 de ani – la acea vreme) și Doru C. (41 de ani – la acea vreme), de pe raza aceleiași localități, pentru a-i lua și pe aceștia. Cei doi frați s-au așezat pe bancheta din spate și toți și-au continuat deplasarea.

S-au rugat de șofer să reducă viteza!

Conform declarațiilor persoanelor vătămate, după ce i-a luat de la domiciliu, inculpatul a condus autoturismul haotic și cu viteză, iar deși pasagerii i-au atras atenția să reducă viteza, i-a ignorat și, din contră, a accelerat, scrie stireasucevei.ro. În jurul orei 07.00, în timp ce se aflau pe DJ 208 C, la aproximativ 200 de metri după ce a pătruns pe teritoriul județului Suceava, într-o curbă ușoară la stânga, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de mers și a consumului de alcool, inculpatul a pierdut controlul mașinii, a părăsit partea carosabilă și a intrat pe un teren agricol unde s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultată vătămarea corporală a celor patru pasageri ai autoturismului. Aceștia au fost preluați și transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Șoferul Dumitru Ovidiu A. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La prima proba alcoolemia a fost de 2,85 g/l alcool pur în sânge, iar la cea de a doua a fost de 2,65 g/l alcool pur în sânge.

Doru C. a suferit un politraumatism cu leziuni principale și grave la nivelul trunchiului și membrelor. Acesta a avut nevoie de un număr de 60-70 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu ar fi survenit complicații. Ulterior, la data de 19 noiembrie 2021, după aproape șapte luni de chin, bărbatul a decedat. Moartea acestuia a fost violentă și s-a datorat sepsisului sever cu punct de plecare cel mai probabil pulmonar și urinar, survenit ca și complicație în evoluția unui politraumatism cu fracturi osoase multiple și paraplegie posttraumatică.

Lucian C. a suferit un politraumatism soldat cu multiple leziuni traumatice. Acesta a avut nevoie de un număr de 90-100 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Viața acestuia a fost pusă în primejdie.

Șase clase, dar cu permis auto!

La audieri, inculpatul a spus că în seara de 25 mai 2021, în timp ce se afla la domiciliu, a consumat țuică. Pe urmă a plecat de la domiciliul său cu mașina și i-a luat pe cei trei pasageri pentru a merge la o lucrare. În timpul deplasării, într-o curbă ușoară, a venit din sens opus un alt autoturism care a intrat pe sensul său de mers, moment în care s-au atins oglinzile și s-au spart. Celălalt autoturism și-a continuat deplasarea, însă el a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe un câmp agricol și s-a răsturnat.

Inculpatul are șase clase, este căsătorit, nu are antecedente penale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
69

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
100

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
160

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...