Un botoșănean va sta mai bine de 7 ani după gratii, după ce l-a înjunghiat pe angajatul unei primării!

7 ani și 3 luni va sta la închisoare un botoșănean care a încercat să ucidă un cetățean cu un cuțit. Agresorul nu mai avea răbdare să stea la coada formată la sediul unui punct de lucru al AJOFM, pentru eliberarea unei adeverințe necesare dosarului de ajutor social.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Ioan D. la 7 ani și 3 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Inculpatul este obligat să plătească victimei suma de 30.000 de lei, cu titlul de daune morale.

Inculpatul locuieşte într-un sat din județul Botoșani, iar în data de 31 ianuarie 2019, în jurul orei 07.00, împreună cu soţia sa s-a deplasat în oraşul Ştefaneşti, județul Botoşani, pentru a obţine o adeverinţă de la AJOFM Botoşani (punct de lucru Ștefănești), ce îi era necesară la dosarul de ajutor social.

Odată ajuns în localitatea Ştefaneşti, în jurul orei 07.30, inculpatul împreună cu soţia sa s-au deplasat la sediul AJOFM Botoşani – punct de lucru Ştefaneşti, unde au aşteptat până în jurul orei 12.00 la rând eliberarea adeverinţei necesare.

În acest interval de timp inculpatul a mai părăsit rândul deplasându-se pe raza oraşului Ştefaneşti, unde, la diverse baruri, a consumat băuturi alcoolice, circa 100 ml de vodcă şi 250 ml de vin, scrie stireasucevei.ro.

În aceeaşi zi, persoana vătămată, care este angajată ca administrator gospodărire la Primăria Ştefăneşti, a primit ca sarcină de muncă şi a fost repartizat împreună cu trei colegi pentru a îndepărta gheaţa de pe calea de acces pietonal, între strada Ştefan Luchian şi Casa de Cultură Ştefaneşti, unde se află şi sediul punctului de lucru al AJOFM.

În acelaşi timp un alt coleg a fost repartizat pentru efectuarea lucrărilor de asigurare a microclimatului de lucru şi a ordinii de intrare în incinta Casei de Cultură/sediul punctului de lucru A.J.O.F.M..

În jurul orei 12.00, pe fondul consumului de alcool şi indignat de faptul că aşteaptă prea mult, inculpatul a devenit recalcitrant, încercând de mai multe ori să intre peste rând, motiv pentru care de fiecare dată a intervenit un martor şi l-a îndepărtat din incinta instituţiei.

La un moment dat, văzând că inculpatul nu se linişteşte, pentru aplanarea conflictului, în ajutorul martorului au intervenit persoana vătămată și încă un martor, care l-au prins pe inculpat de braţe şi l-au scos din curtea instituţiei, cu intenţia de a se deplasa spre sediul Poliţiei Oraşului Ştefaneşti.

În momentul când persoana vătămată şi martorul din urmă au încercat să îl conducă pe inculpat către sediul Poliţiei Ştefaneşti, în dreptul porţii de acces a Liceului Ştefan D. Luchian, inculpatul a scos cuţitul şi a înjunghiat victima în zona abdomino-toracică stânga anterioară.

Imediat, după înjunghiere, persoana vătămată a strigat la persoanele din preajmă că a fost înjunghiat şi că inculpatul are cuţit, după care s-a lăsat în jos, în poziţia ghemuit, acuzând dureri.

Văzând că inculpatul este înarmat şi că se deplasa din nou spre sediul A.J.O.F.M. Botoşani – punct de lucru Ştefaneşti, pentru a-l deposeda de cuţit şi a nu mai ataca şi alte persoane, un martor i-a aplicat inculpatului o lovitură cu lopata peste mână. Atunci, agresorul a fugit de la fața locului.

După ce agresorul a fugit, victima s-a deplasat la dispensarul medical aflat în apropiere, i s-a acordat primul ajutor medical, apoi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgentă Mavromati Botoşani, fiind internat şi operat de urgenţă.

Potrivit certificatului medico-legal, victima a avut nevoie de un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul a fost examinat din punct de vedere psihiatric de medicii legişti, iar din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică a rezultat că individul prezintă tulburare de personalitate de tip impulsiv agravată onirofil, având discernământul critic prezent în raport cu fapta pentru care este cercetat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...