Un botoșănean a furat din supermarket salam și cașcaval și le-a vândut pentru o sticlă de țuică

Un bărbat din județul Botoșani este pe cale să petreacă următorii doi ani în spatele gratiilor, conform unei sentințe primite într-un dosar penal.

Botoșăneanul a fost găsit vinovat de furtul unor produse alimentare dintr-un supermarket din Focșani, comis acum mai bine de doi ani. Ce reușise să sustragă hoțul și ce a făcut cu marfa furată?

Riscă doi ani de închisoare

Un bărbat din județul Botoșani se află în pericolul de a petrece următorii doi ani în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat într-un dosar penal judecat la Focșani pentru furt de produse alimentare dintr-un magazin. Instanța a decis pedeapsa de 2 ani de închisoare, luând în considerare nu doar gravitatea faptei, ci și trecutul infracțional al inculpatului.

Fapta pentru care individul de 42 de ani a fost condamnat s-a petrecut în mai 2021, când acesta a furat produse alimentare, inclusiv salam și cașcaval, în valoare de 78,96 lei, dintr-un supermarket din Focșani, pe care le-a ascuns în geantă și a plătit doar o sticlă de apă de 0,5 litri la casa de marcat.

Deși instanța a recunoscut că fapta nu este de o gravitate mare, în luarea unei decizii a fost luat în calcul trecutul infracțional al bărbatului, care fusese anterior condamnat pentru fapte similare.

Deși a reușit să fugă inițial, bărbatul a fost prins în aceeași zi la un alt supermarket din Focșani, datorită cooperării managerilor magazinelor, care au schimbat informații și imagini cu semnalmentele hoțului.

În timpul anchetei, individul a recunoscut fapta, justificându-și acțiunile prin situația sa dificilă și povestind că a vândut produsele furate pentru 40 de lei, bani care i-a folosit pentru a-și cumpăra țuică.

Chiar dacă în timpul anchetei, inculpatul a oferit amănunte despre motivele furtului, acesta nu s-a prezentat la niciun termen al judecății, instanța considerând lipsa sa drept o sfidare a autorității. În plus, bărbatul fusese anterior condamnat într-un alt dosar și, chiar dacă a fost eliberat în ianuarie 2023, a continuat să comită infracțiuni, potrivit playtech.ro.

Prin această decizie, instanța a subliniat și explicat importanța aplicării pedepselor pentru a descuraja infracțiunile și a proteja comunitatea de recidiviști precum bărbatul din Botoșani.

”(…) condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, (data faptei 15.05.2021). Constată că infracţiunea pentru care inculpatul (…) a fost dedus judecăţii în prezenta cauză este concurentă. (…) admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă SC LIDL DISCOUNT SRL, (…) şi obligă pe inculpatul (…) la plata sumei de 78 de lei, cu titlu de daune materiale, către partea civilă. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care suma de 500 de lei reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în dosarul bărbatului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...