Un bărbat din Flămânzi a fost trimis în judecată pentru dare de mită! A încercat să mituiască doi polițiști!

Un bărbat din Flămânzi a fost trimis în judecată pentru dare de mită! A încercat să mituiască doi polițiști!

Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani a anunțat în această dimineață că procurorii de caz de la Botoșani au trimis un botoșănean în judecată pentru dare de mită!

În seara zilei de 24.03.2019, după ce i s-a solicitat de agenții de poliție să îi însoțească la sediul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi, pentru efectuarea de cercetări referitoare la o sesizare penală privind comiterea infracțiunii de tâlhărie, i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi suma de 500 de euro, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, de conducere la sediului organului de cercetare penală, oferta fiind refuzată de către agentul de poliție.

De asemenea, în aceeași seară, inculpatul, aflându-se în sediul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi, a încercat să îi ofere unui alt polițist din cadrul aceleiași secții, mai întâi suma de 200 de euro, apoi suma de 500 de euro, pentru ca polițistul să nu-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu, în sensul de a nu proceda la efectuarea de cercetări față de acesta pentru infracțiunea de tâlhărie sesizată, oferta fiind refuzată de acesta.

Ulterior, în noaptea de 24/25.03.2019, în timp ce se afla pe holul Secției de Poliție Rurală Flămânzi, inculpatul i-a propus din nou polițistului suma de 1000 de euro, în același scop.

În urma refuzului sumelor de bani, cei doi lucrători de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi au formulat denunțuri la Serviciul Județean Anticorupție Botoșani privind aceste fapte.

“Ca urmare a finalizării urmăririi penale și a activităților procedurale efectuate de lucrătorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, s-a dispus  trimiterea în judecată prin rechizitoriu unei persoane pentru săvârşirea infracțiunilor de dare de mită și dare de mită în formă continuată (2 acte materiale)”,  se precizează într-un comunicat de presă emis de Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
74

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
858

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
400

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...