Un bărbat cu HIV, trimis în judecată pentru că nu ar fi protejat-o pe o tânără de o posibilă infectare

Botoșăneanul, care știa că este infectat cu HIV, ar fi întreţinut, în 2017, relaţii sexuale neprotejate cu o tânără, fără a-i comunica acesteia situaţia în care se află.

Un bărbat cu HIV, trimis în judecată pentru că nu ar fi protejat-o pe o tânără de o posibilă infectare

Un tânăr din Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit (SIDA), a declarat, luni, prim-procurorul Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, bărbatul, care știa că este infectat cu HIV, ar fi întreţinut, în 2017, relaţii sexuale neprotejate cu o tânără, fără a-i comunica acesteia situaţia în care se află.

Când a aflat, tânăra şi-a făcut analizele pentru a vedea dacă a contactat boala, însă rezultatele acestora au fost negative.

„Este vorba de o tentativă. În 2017, o tânără a avut o relaţie pasageră cu bărbatul respectiv. A aflat ulterior că era bolnav. După ce s-au făcut analizele şi au trecut toate perioadele de monitorizare din punct de vedere medical, persoana vătămată nu a fost infectată, dar şi tentativa este incriminată de lege şi dosarul a fost trimis în judecată”, a declarat, luni, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Iulian Chihaia.

Dosarul în care botoşăneanul este acuzat de „transmiterea sindromului imunodeficitenţei umane dobândite (HIV/SIDA)” a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Botoşani, fiind primul de acest fel.

Instanţa urmează să stabilescă un prim termen de judecată în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la zece ani de închisoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
139

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
894

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
425

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...