Un bărbat care a provocat un accident cu victimă, beat și fără permis, s-a predat Poliției. Condamnare de nici doi ani de închisoare pentru patru infracțiuni

Un bărbat care a provocat un accident cu victimă, beat și fără permis, s-a predat Poliției. Condamnare de nici doi ani de închisoare pentru patru infracțiuni

Un bărbat care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, apoi a părăsit locul accidentului, neavând permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului, s-a predat Poliției, joi seară, în vederea încarcerării. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare, după ce instanța l-a condamnat la o pedeapsă cumulată de aproape doi ani de închisoare pentru comiterea a patru infracțiuni.

Evenimentul în cauză a avut loc pe 17 ianuarie 2020, pe strada Sucevei, în zona Carrefour Shopping Center. Inculpatul, în vârstă de 29 de ani, se afla la volanul mașinii unui prieten, în prezența acestuia. El a acroșat o femeie de 60 de ani, care se angajase regulamentar să traverseze strada, însă și-a continuat deplasarea în trafic. Polițiștii l-au identificat și reținut după o zi de căutări, ulterior fiind plasat în arest preventiv prelungit până la 60 de zile, apoi în arest la domiciliu până în luna septembrie.

Magistrații Judecătoriei din Botoșani au stabilit, în luna mai a acestui an, o pedeapsă de un an și 11 luni de detenție, pentru patru capete de acuzare: vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența alcoolului. La această perioadă se adaugă însă 378 de zile rămase neexecutate dintr-o condamnare anterioară, din anul 2017, pe care Curtea de Apel din Suceava a modificat-o, având în vedere că infracțiunile rutiere au fost comise în perioada de supraveghere judiciară, consecutive liberării condiționate.

Cum inculpatul părăsise țara anterior condamnării, el a fost dat în urmărire internațională. Joi seară, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, de unde a fost escortat spre Penitenciar.

Pasagerul care i-a încredințat autoturismul, cunoscând că acesta nu deține permis de conducere, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de doi ani. El trebuie să presteze muncă în folosul comunității, timp de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Corni sau al Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

 

Spune-ne opinia ta