Ucraineanul care și-a împușcat prietenul contestă decizia magistraților din Botoșani!

Kiriiak Kostiantyn a fost arestat preventiv, în data de 1 septembrie 2024, acesta fiind cercetat pentru omor calificat.

Crima s-a petrecut sâmbătă, 31 august, în localitatea Loturi Enescu, municipiul Dorohoi, din județul Botoșani. Un ucrainean de 26 de ani a fost găsit împușcat în cap într-o încăpere de la o fermă, iar alături de el se afla o armă de vânătoare. Victima venise în ţară de doar cinci zile şi se pare că ar fi trecut fraudulos granița, împreună cu alt ucrainean. Cei doi locuiau împreună și lucrau la ferma respectivă.

Patronul a fost cel care a dat alarma. Se pare că ucraineanul l-a sunat şi i-a spus să vină urgent, deoarece s-a întâmplat ceva.

Ucigaș găsit de polițiști

Dacă inițial s-a crezut că este vorba despre o sinucidere, în urma probatoriului administrat, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică în infracțiunea de omor calificat.

La scurt timp a fost identificată și persoana care l-ar fi ucis pe tânărul de 26 de ani. Este vorba despre celălalt ucrainean, de 30 de ani, cu care victima venise în România.

Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Ulterior, pe 1 septembrie, magistrații botoșăneni au decis arestul preventiv pentru 30 de zile pentru Kiriiak Kostiantyn, ”cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de omor calificat, începând cu data de 1 septembrie 2024 şi până la data de 30 septembrie 2024, inclusiv”.

Kiriiak Kostiantyn a contestat decizia Tribunalului Botoșani, magistrații urmând să dea o soluție în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...