Ucraineanul care a provocat un accident cu un mort și doi răniți a ajuns în Penitenciarul Botoșani!

Instanța îl obligă să plătească și despăgubiri în valoare de 130.000 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoanele vătămate.

Ucraineanul care a provocat un accident cu un mort și doi răniți a ajuns în Penitenciarul Botoșani!

   Foto: newsbucovina.ro

Ucraineanul Lutytskyi Ruslan care a provocat în vara anului 2022 un accident cu un mort și doi răniți la Ipotești, județul Suceava, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la patru ani de închisoare și va trebui să plătească și despăgubiri SJU Suceava de 130.000 de lei reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoanele vătămate.

Lutytskyi Ruslan, cetățean ucrainean, cu domiciliul în orașul Harkov, a fost ajuns marți în Penitenciarul Botoșani în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis marți de Judecătoria Suceava.

El a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „vătămare corporală din culpă”.

Potrivit newsbucovina.ro, în data de 4 iunie 2022, un bărbat de 42 de ani, din localitatea suceveană Ipotești, circula regulamentar, pe DJ 208 A din Ipotești la volanul unui autoturism Dacia Logan și a efectuat un viraj la dreapta spre poarta locuinței sale când mașina sa a fost lovită puternic de un autoturism Mitsubishi Outlander condus de un ucrainean de 30 de ani.

Poliția a stabilit că ucraineanul care circula pe un drum în aliniament, a intrat în depășirea unui autoturism Ford Focus, care se deplasa în fața sa în aceeași direcție de mers, după care a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia Logan, condus regulamentar din sensul opus de mers.

În urma coliziunii cu autoturismul marca Dacia Logan, a fost proiectat în gardul locuinței sale, după care s-a oprit pe acostamentul neconsolidat situat pe partea dreaptă, avand în vedere direcția sa de deplasare.

În urma impactului au fost răniți cei doi șoferi și pasagerii din cele două mașini.

Cel mai grav a fost rănit șoferul din Dacia Logan care a fost transportat în comă la SJU Suceava și a fost internat la Chirurgie ATI, iar ulterior a murit.

Șoferul ucrainean, Ruslan Lutytskyi, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 2,17 mg/l alcool pur în sânge.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
3

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
19

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...