Trimis la pușcărie după ce a ridicat banii de la un bătrân înșelat de un pușcăriaș închis În Penitenciarul din Botoșani!

Perchezițiile au avut loc și în Penitenciarul Botoșani, dar și la domiciliul tânărului din Suceava.

Un sucevean judecat pentru implicarea într-o înșelăciune comisă prin metoda „Accidentul”, mai concret pentru că a mers să ridice banii de la un bătrân de 83 de ani, înșelat din penitenciar, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la pedeapsa rezultantă de 1 an, 6 luni și 290 de zile de închisoare în regim de penitenciar.

Emanuel Andrei H. era deja recidivist, pentru infracțiuni rutiere însă. De altfel, și când a mers să ridice banii de la bătrân, inculpatul a mers la volanul unei mașini, deși nu are permis de conducere, ceea ce i-a adus punerea sub acuzare pentru a doua infracțiune.  

Acesta avea și un rest de pedeapsă rămas tot din infracțiuni rutiere.

În același dosar a fost condamnat și autorul infracțiunii de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Nicolae A., din Piatra Neamț, are de executat pedeapsa rezultantă de 30 de ani de închisoare, pedeapsă care rezultă însă în majoritate dintr-o sentință pe care individul deja o execută, pentru omor, scrie Monitorul de Suceava.

Din cercetări a rezultat că în iunie 2023 Nicolae A., bărbatul condamnat pentru omor, încarcerat în Penitenciarul Botoșani, a reușit să inducă în eroare prin telefon un bătrân în vârstă de 83 ani, din Milișăuți, căruia i-a solicitat o sumă mare de bani, motivând că fiul său urmează a fi supus unei intervenții chirurgicale de urgență, întrucât a fost victima unui accident rutier.

După ce escrocul din penitenciar l-a păcălit pe bătrân, complicele din libertate, respectiv Emanuel Andrei H., s-a deplasat imediat la domiciliul persoanei vătămate, de la care a primit suma de 1.100 lei – toţi banii pe care bătrânul îi avea acasă.

La comiterea faptei tânărul s-a deplasat la volanul unui autoturism Volkswagen Golf, deşi nu posedă permis de conducere.

Din fericire, acesta a fost unul din cazurile de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” în care polițiștii au reușit să ajungă la autori.

Emanuela H. a fost depistat de polițiști și pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, și deținutul Nicolae A. a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

Perchezițiile au avut loc și în Penitenciarul Botoșani, dar și la domiciliul tânărului din Suceava.

Tânărul a fost reținut în arest doar 24 de ore în acest dosar, după care a fost plasat sub control judiciar.

Sentința Judecătoriei Rădăuți privind condamnarea lui Emanuel H. la 1 an, 6 luni și 290 de zile de închisoare în regim de penitenciar nu este definitivă și a fost atacată cu apel de către inculpat, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...