Tribunalul din Botoșani, calificat drept „Eficient”, deși funcționează cu deficit de judecători

Tribunalul din Botoșani, calificat drept „Eficient”, deși funcționează cu deficit de judecători

Tribunalul din Botoșani s-a încadrat, în anul 2020, din punctul de vedere al indicatorilor de eficiență stabiliți la nivel național, la gradul „Eficient”, deși și-a desfășurat activitatea cu șapte judecători în minus față de schema de personal, informează instituția.

Potrivit sursei citate, magistrații au soluționat un număr de 9.089 de cauze, anul trecut, ceea ce a plasat Tribunalul pe locul 26 în rândul celor 50 de instanțe echivalente din țară, în ceea ce privește încărcătura revenită celor 22 de judecători care activează în cadrul acestuia.

„Din totalul cauzelor de soluționat, 20% reprezintă cauze în materie penală, 39% cauze în materie civilă, 24% cauze în materie de insolvență și litigii cu profesioniști și 17% cauze în materia contenciosului administrativ și fiscal”, precizează judecătorul Mihaela Ungureanu, președintele instituției.

În anul 2020, Tribunalul din Botoșani și instanțele arondate au avut de soluționat un număr total de 42.530 de dosare, în scădere faţă de anul precedent, când numărul acestora a fost de 47.865 de dosare. Ponderea cea mai mare a dosarelor de soluționat a fost înregistrată la Judecătoria din Botoșani, care a înregistrat un volum total de activitate de 20.770 dosare, ceea ce reprezintă 48,83 % din volumul total de activitate al instanțelor botoșănene.

Raportul de activitate al Tribunalului este disponibil aici.

 

Spune-ne opinia ta