Trei tineri trimiși în judecată pentru șantaj

Trei tineri trimiși în judecată pentru șantaj

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de șantaj, comisă în luna noiembrie 2022, în municipiul Botoșani.

Din cercetări, a rezultat faptul că la data de 10 octombrie 2022, 3 tineri, de 20, 21 și 32 de ani, din municipiul Botoșani, s-ar fi deplasat în curtea unei societăți comerciale, din municipiul Botoșani și ar fi amenințat persoana vătămată, în mod repetat, cu acte de violență și cu comiterea de infracțiuni contra patrimoniului, dacă nu le va da 1.000 de euro.

Ulterior, la data de 28 noiembrie 2022, polițiștii au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor 3 tineri bănuiți de comiterea faptei, prilej cu care au fost identificate și ridicate bunuri care prezintă interes operativ.

În aceeași zi, instanța de judecată a dipsus arestarea preventivă față de tânărul de 21 de ani, din municipiul Botoșani, iar față de ceilalți doi tineri, de 31 și 20 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet competentă, cu propunere de trmitere în judecată a persoanelor bănuite de comiterea faptei.

(Comunicat IPJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
13

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
45

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
238

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...