Trei elevi din Botoșani trimiși în judecată, unul este acuzat de tentativă de omor!

Faptele s-au petrecut în luna octombrie, în autobuzul care îi ducea la școală și înapoi. Doi dintre elevi au 17 ani, cel de-al treilea 15 ani.

Trei elevi din Botoșani trimiși în judecată, unul este acuzat de tentativă de omor!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a minorilor P.I.I., I.D.F. și C.R.I., primii doi în vârstă de 17 ani, fiind sub control judiciar, iar ultimul, în vârstă de 15 ani, în stare de libertate, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Astfel, P.I.I. este cercetat pentru tentativă de omor, lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Cel de-al doilea, I.D.F., este trimis în judecată pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cel de-al treilea, C.R.I., în vârstă de 15 ani, este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Magistrații au reținut că, în timp ce se aflau în autocarul care îi transporta de acasă la școală și invers, în ziua de 3 octombrie 2023, P.I.I. l-a lovit cu pumnii pe C.R.I., cauzându-i suferințe fizice. A doua zi, pe fondul conflictului din ziua precedentă, I.D.F. și C.R.I., tot în autocar, l-au lovit cu pumnii pe P.I.I., cauzându-i leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a necesitat 2-3 de zile de îngrijiri medicale, iar I.D.F. a mai agresat și pe P.G., cauzându-i suferințe fizice.

În acest context, P.I.I., folosind un cuțit pe care-l avea asupra sa, l-a lovit pe I.D.F. în zona capului și a corpului, cauzându-i leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a necesitat 7-8 de zile de îngrijiri medicale, în aceleași împrejurări lovind cu cuțitul și pe P.G. și C.D., pe ambii în zona mâinilor.

Prin acțiunile lor violente, inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică, cauzând o stare de temere și indignare celor aproape 70 de elevi care se aflau în mijlocul de transport în comun.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Festivalul Filmului European. ”Botoșaniul este o perlă de efervescență culturală!”

astăzi, 15:16
7

Pentru al doilea an consecutiv la Botoșani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Primăria Municipiului Botoșani, aduce filme europene de ref...

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
108

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
97

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...