Tineri reținuți în urma unor percheziții, pentru spargerea unui sistem easybox

Tineri reținuți în urma unor percheziții, pentru spargerea unui sistem easybox

Doi tineri, unul de 18 ani, din comuna Orășeni, și unul de 23 de ani, din municipiul Botoșani, au fost reținuți pentru 24 de ore, luni, în urma unor percheziții domiciliare efectuate într-un dosar de furt calificat, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit că, în noaptea de 14 spre 15 iulie a.c., cei doi tineri ar fi decuplat sursa de energie electrică a sistemului de asigurare al unor cutii securizate de pe strada Octav Onicescu, din municipiul Botoșani. Apoi, prin forțarea ușilor de acces, ar fi sustras din interiorul acestora, două telefoane mobile și o tabletă, în valoare totală de peste  14.000 de lei.

Surse judiciare confirmă că sustragerile s-au săvârșit din interiorul unui easybox.

Luni, polițiștii Biroului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Cristești și lucrători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în imobile de reședință ale suspecților.

„În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate bunurile sustrase din cutiile securizate, precum și alte mijloace materiale de probă. Cei doi tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să se dispună măsuri legale”, a transmis IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta