Studenta care a ucis un om de afaceri din Botoșani, a fost eliberată

Studenta care a ucis un om de afaceri din Botoșani, a fost eliberată

Alina Mihaela Horeanu, fosta studentă din Suceava care în 2007 a ucis un om de afaceri din Botoșani, a fost eliberată din închisoare. Ea avea de executat o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru omor, dar și pentru înșelăciune.

După ce au analizat actele de la dosar, magistrații Judecătoriei Gherla au decis liberarea condiționată a persoanei private de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu, fostă Stoian), care a ucis cu 33 de lovituri de cuțit afaceristul Daniel Mancaș.

„Din procesul-verbal și caracterizarea anexată, reiese că persoana privată de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu) se află în Penitenciarul Gherla, unde execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Până pe 13 februarie 2020, aceasta a executat 5.529 de zile de închisoare (fiind incluse și zilele în care aceasta a muncit din spatele gratiilor).

Pentru a putea beneficia de liberare condiționată, ea trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, adică 5.478 de zile de închisoare. Mai reiese că deținuta a fost sancționată disciplinar o singură dată. Sancțiunea a fost ridicată prin recompensare", au arătat magistrații Judecătoria Gherla în motivarea deciziei de liberare condiționată.

Judecătorii au explicat și motivele pentru care s-a ajuns la această soluție, precum și faptul că au fost îndeplinite toate condițiile legale.

„Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberat condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții (executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare).

Din cele de mai sus reiese că deținuta îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată, astfel că propunerea comisiei va fi admisă și se va dispune liberarea condiționată a condamnatei pe data rămânerii definitive a sentinței", se mai arată în motivarea instanței de judecată, potrivit monitorulsv.ro.

Suceveanca acum în vârstă de 34 de ani, nimeni alta decât persoana care a ucis un om de afaceri din Botoșani în cursul anului 2007, a fost eliberată din pușcărie. Judecătoria Gherla a admis propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla. După ce au analizat actele de la dosar, judecătorii au decis liberarea condiționată a persoanei private de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu, fostă Stoian). Ea avea de executat o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru omor, dar și pentru înșelăciune.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
8

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
62

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
644

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...