Soti cercetati penal pentru o evaziune fiscala de peste 700.000 de lei!

Soti cercetati penal pentru o evaziune fiscala de peste 700.000 de lei!

O familie din Botosani este cercetata penal, pentru evaziune fiscala si inselaciune in dauna statului, prejudiciul adus statului  depasind 700.000 de lei.

In calitate de administratori ai unor societati comerciale, Adrian si Rodica C. au derulat afaceri, fara a achita ani la rand si obligatiile aferente catre bugetul general consolidat al statului, prin neinregistrarea in actele contabile a unor operatiuni comerciale sau a unor venituri realizate, dar si evidentierea in actele contabile a unor operatiuni fictive.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei doi soti.

“S-a inceput urmarirea penala fata de doi invinuiti, sot si sotie, in legatura cu savarsirea unei evaziuni fiscale si inselaciune in dauna statului, prejudiciu calculat pe ultimii 5 ani la peste 700.000 de lei. In vederea recuperarii prejudiciului au fost puse sechestre asupra bunurilor mobile si imobile", a declarat Aurel Simion, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Procurorii au institut sechestru pe o vila cu 9 camere, pe care cei doi soti o detin in Botosani, precum si pe mai multe terenuri.
 
Totodata, in sarcina celor doi s-a retinut ca prin declaratii neconforme cu realitatea au obtinut ilegal un ajutor financiar de la stat, de peste 150.000 de lei,  bani ce ar fi trebuit folositi pentru extinderea unei fabrici de confectii, dar proiectul nu a mai fost realizat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
49

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
37

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
40

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...