Soț și soție din Botoșani, arestați pentru o șpagă de un milion de euro!

Soț și soție din Botoșani, arestați pentru o șpagă de un milion de euro!

   ebihoreanul.ro

  Doi soți din Botoșani sunt anchetați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită și spălare de bani, ambele în formă continuată!  

 Tribunalul Bihor a emis, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele soţilor Mariana şi Dragoş Lipan Secu (foto), din Botoşani, anchetaţi de procurorii DNA Oradea pentru luare de mită şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

 Potrivit unui comunicat făcut public de Biroul de presă al DNA, în perioada 2007-2009, cei doi au luat peste 1 milion de euro de la doi denunţători, proprietari de terenuri forestiere, pentru ca Dragoş Lipan Secu, administrator delegat al societăţii comerciale Scolopax Bran - Sohodol, judeţul Braşov, să cumpere, în numele firmei, terenurile denunţătorilor, la preţurile şi în condiţiile stabilite de aceştia.

Adică, în condiţii mai avantajoase pentru vânzători. Mita a constat în 4.450.000 lei plus contravaloarea unui sejur efectuat de soţii Lipan Secu în vara anului 2007 împreună cu denunţătorii în Gran Canaria şi un autoturism marca Chrysler Sebring.

Din cercetările efectuate de procurori, soţii Lipan Secu au disimulat provenienţa sumei de 4.450.000 lei şi a maşinii prin încheierea unor contracte de donaţie mobiliară şi a unui contract de vânzare cumpărare.

Societatea Scolopax SRL Bran-Sohodol aparţine, în proporţie de 99,9% de fondul de investiţii Phemus Corporation, deţinut de Universitatea americană Harvard, şi este în topul celor mai mari proprietari de terenuri din România, cu 35.000 de hectare de pădure şi 2000 de hectare de terenuri agricole.

Sursa: ebihoreanul.ro

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
759

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
202

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...