Șofer reținut pentru un accident produs la beție

Șofer reținut pentru un accident produs la beție

Șoferul care a accidentat grav un pieton, la finele săptămânii trecute, în intersecția dintre Calea Națională și strada Manolești, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce analizele de laborator au indicat o concentrație de 2,80 mg/l alcool pur în sânge, la scurt timp de la comiterea faptei.

Conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani, din comuna Mihai Eminescu, este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

„În urma probatoriului adminstrat, s-a stabilit faptul că acesta, la data de 29 ianuarie a.c., în timp ce se deplasa pe Calea Națională, a surprins și accidentat un bărbat de 40 de ani, din municipiul Botoșani, care se angajase în traversarea părții carosabile pe marcajul pietonal. Conducătorul auto avea o alcoolemie de 0, 90 mg/l in aerul expirat, iar in urma recoltării probelor biologice, valoare alcoolemiei a ajuns la 2,80 mg/l”, a explicat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al instituției.

Polițiștii rutieri anunță că vor intensifica acțiunile de prevenire și combatere a accidentelor rutiere produse ca urmare a consumului de alcool.

„Precizăm faptul că în cursul anului 2020, doar pe raza municipiului Botoșani, în urma nerespectării prevederilor legale privind regimul rutier, s-a luat măsura reținerii față de șase persoane, în cazul uneia dintre aceatea fiind dispusă și arestarea preventivă”, a adăugat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta