Sesizare penală privind un fost primar care și-a favorizat soția, angajată a Primăriei

Sesizare penală privind un fost primar care și-a favorizat soția, angajată a Primăriei

Agenția Națională de Integritate (ANI) a făcut sesizare penală vizându-l pe fostul primar al comunei Brăești, din județul Botoșani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, a informat ANI, marți, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Ioan Toma ar fi majorat salariul soției sale, angajată a Primăriei din anul 2015, printr-un act adițional încheiat pe 19 martie 2019, și a creat mai multe avantaje patrimoniale pentru aceasta, folosindu-se de funcția de primar.

„La data de 19 martie 2019, în perioada exercitării mandatului de primar, TOMA IOAN a încheiat un Act adițional la Convenția civilă de prestări servicii încheiată la data de 02 decembrie 2015 între Primăria comunei Brăești (în calitate de angajator) și soția persoanei evaluate (în calitate de salariat), prin care se hotărăște de comun acord modificarea contractului individual de muncă prin modificarea salariului de bază lunar brut al acesteia, începând cu data de 01 aprilie 2019. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Edilul ar fi semnat două convenții civile și cinci acte adiționale care au creat un avantaj patrimonial pentru soția acestuia.

Sesizarea penală a fost înaintată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Spune-ne opinia ta