Sentință în cazul tânărului care a provocat un accident cu șase victime. Un an de închisoare și interdicția de a mai conduce în următorii doi ani

Sentință în cazul tânărului care a provocat un accident cu șase victime. Un an de închisoare și interdicția de a mai conduce în următorii doi ani

Tânărul care a provocat un accident soldat cu șase victime, anul trecut, pe Bulevardul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, în fața Spitalului de Pediatrie, a fost condamnat, miercuri, pentru una dintre infracțiunile pe care le-a comis.

Curtea de Apel (CA) din Suceava a stabilit o pedeapsă de un an de închisoare cu executare pentru conducere sub influența alcoolului și/sau a altor substanțe, dosar care fusese soluționat inițial de Judecătoria din Botoșani. Instanța a retras și dreptul bărbatului de a mai conduce în următorii doi ani, ca pedeapsă complementară. Sentința este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Iuria Andrei Alexandru pentru săvârșirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, […] la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare, cu executare în regim privativ de libertate. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce autovehicule (...) pe o perioadă de 2 ani, ce se va executa în condiţiile prevăzute de art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal. (...) Cheltuielile judiciare din apel, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, este decizia CA Suceava.

Pe 1 iunie 2020, tânărul, în vârstă de 28 de ani, conducea cu peste 120 de km/h, în timp ce transmitea live pe Facebook „distracția”. El se deplasa dinspre strada Octav Onicescu înspre strada Sucevei, a intrat în coliziune cu o mașină care circula în fața sa, proiectând-o într-un al treilea autoturism, care se deplasa din sens opus. Cel din urmă autovehicul a lovit, la rândul său, o mașină parcată. Pe lângă șoferul vinovat, cinci oameni au fost transportați în stare gravă la spital.

Au urmat apoi tentativa de a părăsi locul accidentului, amenințări aduse polițiștilor și victimelor, un scandal în stradă și unul la Unitatea de Primiri Urgențe, de unde a și a reușit să fugă, fiind depistat și imobilizat ulterior de jandarmi în zona Stadionului.

Testele au relevat că bărbatul avea o alcoolemie în sânge de 1,75 mg/l în prima sânge și consumase cannabis.

El va fi judecat și pentru vătămare corporală din culpă, amenințare.

 

Spune-ne opinia ta