România ”bolnavă”: Șase medici chirurgi și o asistentă, cercetați pentru luare de mită! (Foto)

Șase medici chirurgi și o asistentă din Timișoara sunt cercetați sub măsura controlului judiciar pentru multiple infracțiuni de luare de mită. Procurorii Anticorupție au prins în flagrant un medic care primea de la o pacientă 1.000 de euro și 1.200 de lei.

Cadrele medicale au primit de la numeroși aparținători sau pacienți aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara sume importante de bani, suplimentare față de cele decontate unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Pentru probarea activitătii infracționale, în data de 28.08.2024, ofițerii DGA - Arad, împreună cu procurorul de caz au organizat o acțiune de flagrant, unul dintre medici fiind depistat în timp ce a primit suma de 1.000 de euro și 1.200 de lei de la o pacientă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu aceste atribuții.

În data de 28.08.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 7 inculpați, iar în urma audierilor efectuate de acesta, cu sprijinul organelor de cercetare penală ale DGA, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei 7 inculpați.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fascinat de tatăl său la paradele militare din Botoșani, și-a construit propria carieră: ”Armata m-a format ca om!”

astăzi, 08:24

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila a primit o nouă serie de cursanți, iar experiențele celor care au absolvit vara aceasta r...

Muzeu în aer liber: Circuit turistic în Cimitirul Armenesc din Botosani! (Foto)

astăzi, 07:50

Municipiul Botoșani a aderat la ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe şi a înscris Cimitirul Armenesc din Botoșani  în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene. Asoc...

20 septembrie pe Știri Botoșani. Prefectul îi trimite pe sinistrați la muncă, au vrut să demită primarul cu semnături false și Elena Udrea vine la Botoșani!

astăzi, 07:30

20 septembrie 2008 Prefectul ii trimite pe sinistrati la munca Aflat în vizita la sinistratii din Radauti Prut, prefectul de Botosani a constatat cu surprindere cum persoanele care au fost...