"Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu!" Un viceprimar botoşănean îşi câştigă funcţia în instanţă

În instanţă uneori câştigi, alteori pierzi. Aşa a păţit şi fostul primar al comunei Văculeşti, care, după ce a fost condamnat pentru conflict de interese pentru o "afacere" făcută în timp ce era primar, acum şi-a recâştigat funcţia de viceprimar plus indemnizaţiile aferente.

"Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu!" Un viceprimar botoşănean îşi câştigă funcţia în instanţă

La nici două săptămâni de la condamnarea pentru conflict de interese, Iulian Vlas, fost primar şi fost viceprimar al comunei Văculeşti, obţine şi o victorie în instanţă.

Curtea de Apel Suceava a decis că acţiunile Consiliului Local Văculeşti şi ale Instituţiei Prefectului de a-l demite din funcţia de viceprimar, ales în urma alegerilor din 2014, au fost ilegale, ca atare Vlas îşi va ocupa funcţia şi va primi şi indemnizaţiile aferente. Mai exact: "obligă pârâta Unitatea Administrativ Teritorială Văculeşti să plătească reclamantului despăgubiri egale cu drepturile salariale de care a fost lipsit, aferente perioadei 1 iunie 2015 – 28 ianuarie 2016, precum şi despăgubiri egale cu drepturile salariale de care a fost lipsit, începând cu data de 29 ianuarie 2016 şi până la reintegrarea efectivă în funcţie", după cum se arată în dispozitivul instanţei.

La mijlocul lunii mai, însă, primar al Văculeştiului în mandatul 2008- 2012, Iulian Vlas a fost condamnat după ce i-a vândut soţiei sale un iaz. Iulian Vlas a fost trimis în judecată pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, după o anchetă a poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au depistat că fostul primar a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu la o licitaţie care a avut loc în 2010. Iulian Vlas ar fi participat, după cum spuneau anchetatorii, la întocmirea actelor şi la decizia de a organiza o licitaţie publică la care s-a înscris chiar soţia lui. Obiectul licitaţiei îl constituia un iaz pe care Vlas îl concesionase, iar când a ajuns la Primăria, l-a trecut din domeniul public în cel privat. Ulterior, în urma licitaţiei, soţia sa a cumpărat luciul de apă.

Din fericire pentru Vlas, însă, sentinţa judecătorilor dorohoieni, oricum contestată de ambele părţi, nu se specifică nimic despre interdicţia de a ocupa funcţii publice, ca atare îşi va ocupa funcţia de viceprimar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
1

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
43

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
232

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...