Protest spontan al grefierilor de la instanţele botoşănene! FOTO

Grefierii de la Tribunalul Botoșani și cei de la Judecătoria Botoșani, alături de alți grefieri din județ, dar și din țară, au declanșat vineri un protest spontan, cauzat de neîndeplinirea promisiunilor făcute de către conducerea Ministerului Justiției în toamna anului trecut.

Protest spontan al grefierilor de la instanţele botoşănene! FOTO

Astfel, aproximativ 30 de grefieri de la cele două instanțe botoșănene au ieșit în fața Palatului Justiției să își ceară drepturile la o muncă normată corespunzător, o salarizare decentă și posibilitatea pensionării după împlinirea a 25 de ani de activitate în domeniu.

Liliana Amariei, grefier-șef în cadrul Judecătoriei Botoșani, a spus că protestul este un nou semnal de alarmă pe care grefierii în trag în condițiile în care toți colegii ei sunt tracasați, obosiți și nu mai fac față cerințelor.

"Am declanşat acest protest la nivelul Judecătoriei Botoşani şi la nivelul Tribunalului Botoşani motivat de faptul că până în momentul de faţă nu s-a soluţionat problema privind statutul grefierului, valoarea sectorială nici nu s-a pus în discuţie pentru personalul auxiliar şi am dori să se aplece cei îndrituiţi cu privire la resursele umane, am dori normarea muncii şi insistăm asupra faptului că din cauza faptului că suntem atât de rutinaţi de munca aceasta care ne copleşeşte zi de zi să avem şi noi dreptul la pensionare la 25 de ani de vechime în sistem", spune Liliana Amariei.

Protestul a durat mai puţin de oră, grefierii întorcându-se în instanţe sau la birouri pentru a-şi continua activitatea.






 

 

Spune-ne opinia ta