Procurorii de la Tribunalul Botoșani intră vineri în grevă pe termen nelimitat!

Joi, 14 decembrie, a avut loc Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, în cadrul căreia s-a decis suspendarea activității începând cu data de 15 decembrie.

Procurorii de la Tribunalul Botoșani intră vineri în grevă pe termen nelimitat!

La Adunarea Generală au fost prezenţi toţi procurorii unităţii, întrunirea având ca obiect, pe de o parte, susținerea sau nu a punctului de vedere exprimat de Consiliul Superior al Magistraturii prin adresa nr. 23701 din data de 14.12.2023, precum și adoptarea unei forme de protest a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, pe de altă parte.

În cadrul dezbaterilor, procurorii prezenți la ședință au apreciat că în adresa nr. 23701 din data de 14.12.2023 a Consiliul Superior al Magistraturii au fost surprinse principalele probleme cu care se confruntă la acest moment sistemul judiciar și sunt întru totul de acord cu opinia membrilor CSM.

”În ceea ce privește adoptarea unei poziții mai ferme, concretizată într-o formă de protest efectivă, procurorii participanți la adunare consideră că se impune suspendarea activității pe termen nelimitat, cu excepția cauzelor și a situațiilor care reclamă urgență, apreciind că în acest fel se trage în mod eficient un semnal de alarmă cu privire la situația existentă în sistemul judiciar”, au transmis procurorii din cadrul Parchetului, potrivit unui comunicat de presă.

În consecinţă, față de cele discutate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, prin Hotărârea nr. 4/14.12.2023, adoptată în conformitate cu dispozițiile legale, a hotărât:

-Susținerea în totalitate a punctului de vedere exprimat de Consiliul Superior al Magistraturii.

-Suspendarea activității pe termen nelimitat, în semn de protest, începând cu data de 15 decembrie 2023, cu excepția cauzelor și a situațiilor care reclamă urgență.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
16

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
579

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
187

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...