Primarul din Drăgușeni a primit răspunsul magistraților Curții de Apel Suceava!

Primarul din Drăgușeni a primit răspunsul magistraților Curții de Apel Suceava!

Eugen Nechita folosește toate căile de atac pentru a scăpa de arest. Primarul comunei Drăgușeni a contestat decizia Tribunalului Suceava, care în urmă cu câteva zile i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu.

Rămâne în arest!

Magistrații Curții de Apel au respins vineri, 12 ianuarie 2024, contestaţia formulată de inculpatul Nechita Eugen împotriva deciziei din 8 ianuarie 2024 a Tribunalului Suceava. De asemenea, instanța îl obligă pe Eugen Nechita să plătească statului suma de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Soluția pe scurt: În baza art. 204 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Nechita Eugen împotriva Încheierii nr. 3 din data de 08.01.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava, pronunţată în dosarul nr. 13/86/2024 al Tribunalului Suceava. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpatul contestator să plătească statului suma de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din prezenta contestaţie. Definitivă. Pronunţată azi, 12.01.2024, prin punerea minutei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală.

Amintim că, pe 8 ianuarie, Tribunalul Suceava a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar sau cea a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Eugen Nechita, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Eugen Nechita este bănuit că, în cursul anului 2020, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical. Promisiunea făcută de inculpat nu ar mai fi fost dusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
149

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
292

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
66

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...