Președintele unei ferme agricole de la Săveni, trimis în judecată după ce a prezentat 9 ani acte false pentru a primi fonduri europene!

Președintele unei ferme agricole de la Săveni, trimis în judecată după ce a prezentat 9 ani acte false pentru a primi fonduri europene!

Președintele Cooperativei Agricole “Zomina Ferm” din Săveni a fost trimis în judecată în stare de libertate de Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru a obține pe nedrept fonduri europene nerambursabile.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, procurorii au anunțat că în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2010 – 2019, inculpatul, în calitate de președinte al Cooperativei Agricole “Zomina Ferm”, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (centralizatoare de împuternicire pentru depunerea cererii unice de plată, formularul III.1, etc.), pentru obținerea în mod nelegal de subvenții pe suprafață pentru terenurile cu destinația pășune situate pe raza orașului Săveni, județul Botoșani.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 1.660.501 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

“În cauză, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra unor bunuri mobile, imobile și asupra unei sume de bani, ce aparțin celor doi inculpați (nr. președintele și cooperativa, care are calitatea de inculpat) . Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, au explicat procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
56

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
42

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
292

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...