Președintele Consiliului Județean Botoșani, CONDAMNAT DEFINITIV de instanță!

Președintele Consiliului Județean Botoșani, CONDAMNAT DEFINITIV de instanță!

Judecătorii Curții de Apel Suceava au dat, joi, sentința definitivă în procesul în care s-a judecat apelul declarat în dosarul în care președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a fost judecat pentru fals intelectual și uz de fals.

Magistrații Curții de Apel Suceava au menținut pedeapsa dată inițial de Judecătoria Botoșani, în luna martie, care l-a condamnat pe Florin Țurcanu la șase luni de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de doi ani și șase luni.

Țurcanu a fost obligat de instanță și la plata unor cheltuieli judiciare în cuantum de 21.200 de lei.

Vezi DECIZIA Curții de Apel Suceava!


Ar putea fi suspendat!

Prefectul județului Botoșani are posibilitatea ca, din momentul în care primește hotărârea Curții de Apel Suceava, să înceapă demersurile pentru suspendarea președintelui Consiliului Județean în baza Legii 393/2004 privind statutul aleșilor locali și a Legii administrației publice locale.

Sentință după trei ani de procese!

Florin Turcanu a fost trimis in judecata la inceputul anului 2011, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al PNL, a folosit acte false pentru a le exclude din partid pe Cristina Bahrin si Aurelia Arosoaie, care si-au pierdut functiile de vicepresedinte al Consiliului Judetean, respectiv consilier judetean.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie - iulie 2009,  Ţurcanu Florin, deputat în Parlamentul României, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal - filiala Botoşani (funcţie ocupată începând cu primăvara anului 2009), a semnat o serie de hotărâri în care se consemna, în mod necorespunzător adevărului, că diferiţi membri ai acestei organizaţii politice au fost excluşi din partid prin hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21.06.2009.

Scopul urmărit a fost acela ca, în locul persoanelor alese în funcţia de consilier local sau judeţean, să ajungă alte persoane, agreate de inculpat. Având în vedere că locul vacantat era ocupat de persoana aflată pe poziţia imediat următoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreată nu ocupa întotdeauna această poziţie, ci o poziţie inferioară, inculpatul a emis hotărâri prin care erau excluse chiar şi cinci persoane pentru a se ajunge ca funcţia vacantată să fie ocupată de persoana dorită. În acest fel, inculpatul Ţurcanu Florin a semnat acte (hotărâri, adrese) prin care se consemna, în mod necorespunzător realităţii, că Delegaţia Permanentă a PNL Botoşani din data de 21.06.2009 a hotărât excluderea a 23 de persoane din cadrul Partidului Naţional Liberal.





 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
93

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
39

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
553

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...