Povestea femeii de 89 de ani, sedată și lăsată fără bani și bijuterii de o bătrână expertă în tâlhării ingenioase!

Inculpata a fost ”angajată” să aibă grijă de victimă, după ce o femeie din Botoșani a abordat-o în parcul din centrul Sucevei.

Povestea femeii de 89 de ani, sedată și lăsată fără bani și bijuterii de o bătrână expertă în tâlhării ingenioase!

   Foto: monitorulsv.ro

Curtea de Apel Suceava a condamnat-o pe Maria B., în vârstă de 75 de ani, aflată în prezent în Penitenciarul Gherla, la șapte ani, opt luni şi 1.855 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Această pedeapsă reprezintă suma mai multor condamnări. Cele 1.855 de zile de închisoare provin de la o pedeapsă anterioară, când inculpata a fost liberată condiționat, rămânând cu un rest neexecutat de 1.855 zile de închisoare. Decizia este definitivă.

La data de 21 octombrie 2020, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către o femeie din municipiul Suceava despre faptul că în cursul aceleași zile, în jurul orei 11.00, Maria B., profitând de faptul că a adormit profund, i-a sustras din locuință suma de 1.750 lei, un telefon mobil, cheile imobilului și mai multe obiecte din aur.

În fapt, persoana vătămată locuiește singură într-un apartament din municipiul Suceava, iar la data comiterii faptei avea vârsta de 89 de ani.

La data de 17 octombrie 2020, sora victimei, din municipiul Botoșani, județul Botoșani, se afla în parcul central din municipiul Suceava. Aici, aceasta a întâlnit o femeie în vârstă care stătea singură pe o bancă, respectiv inculpata Maria B., din comuna Păltinoasa. Sora victimei a abordat-o pe inculpată și a întrebat-o dacă este de acord să aibă grijă de o bătrână, contra cost. Deoarece inculpata a acceptat, cele două s-au deplasat la domiciliul victimei.

În urma discuțiilor purtate, inculpata a acceptat să primească de la victimă suma de 500 de lei lunar, cazare și mâncare, iar în schimb trebuia să se îngrijească de aceasta.

În ziua de 18 octombrie 2020, pe la ora 11.00, inculpata s-a prezentat cu bagajul la apartamentul victimei, iar la ora 11.30, sora victimei s-a întors la locuința sa din Botoșani.

Victima a spus că în cele trei zile cât a conviețuit cu inculpata s-au înțeles bine, persoana vătămată ținând legătura telefonic cu sora sa.

La data de 21 octombrie 2020, în jurul orei 11.00, inculpata a servit-o pe victimă cu o cafea. Imediat după ce a consumat cafeaua, bătrâna de 89 de ani a adormit subit și profund, trezindu-se la ora 15.00, singură. Cu această ocazie, bătrâna a constatat că dintr-un buzunar al poșetei ce era așezată pe fotoliul din sufragerie îi lipsea suma de 1.700 lei, iar dintr-un portofel îi lipsea suma de 50 de lei. În continuare, din buzunarul de la piept al unei haine care se afla în șifonier a constatat lipsa mai multor bijuterii din aur, respectiv: lanț din aur cu medalion, o pereche de cercei din aur și un inel din aur.

Victima a estimat valoarea bijuteriilor la 5.000 de lei.

După ce a constatat lipsa banilor și a bijuteriilor, victima a dorit să o sune pe sora sa, împrejurare în care a constatat că îi lipsește și telefonul mobil. De asemenea, victima a observat că ușa de la imobil era asigurată, iar cheile lipseau.

Până la urmă, victima a luat legătura cu sora sa, apelând-o de pe telefonul fix. Ulterior au fost anunțați și polițiștii.

Camerele de supraveghere din apropierea blocului victimei au surprins-o pe inculpată ieșind din imobil, având bagajele asupra sa.

Victima a susținut că inculpata i-ar fi pus somnifere în cafea. Citește material complet pe stireasucevei.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...