Posturi de judecător şi procuror în judeţ, scoase la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii

Magistraţii din judeţ ar putea primi un ajutor în efectuarea lucrărilor penale şi judecătoreşti, odată cu organizarea unui nou concurs de admitere în magistratură.

Posturi de judecător şi procuror în judeţ, scoase la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis organizarea unui nou concurs de admitere în magistratură, care se va încheia în octombrie.

Pentru unităţile subordonate Curţii de Apel Suceava, respectiv Tribunalului Botoşani, au fost alocate două posturi de judecător, unul pentru Judecătoria Dorohoi şi unul pentru Judecătoria Darabani.

La concursul organizat în primăvară pentru conducerea Judecătoriei Darabani nu s-a înscris niciun candidat, astfel că singurul judecător în activitate, Georgel Teofil Mardar, a fost însărcinat cu conducerea interimară a instanţei pentru încă jumătate de an. Schema de personal de la Judecătoria Darabani include cinci posturi de judecător dar numai una este ocupată.

Pentru unităţile subordonate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, vor fi scoase la concurs două posturi de procuror, unul pentru Parchetul Dorohoi şi unul pentru Parchetul Săveni, acolo unde în prezent activează câte un singur procuror.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a rămas cu un singur procuror, după ce Alina Atomei, delegată de la Parchetul Tribunalului Botoşani să conducă unitatea locală de la Săveni, a demisionat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi a rămas rămas fără conducere după pensionarea Titianei Ungureanu. În urmă cu două săptămâni, conducerea Parchetului de pe lângă Tribunal a decis numirea în funcţia de prim- procuror cu delegaţie a lui Bogdan Alexoaie la Săveni şi a lui Florin Claudiu Anichitoaie la Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
94

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
284

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
97

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...