Percheziții la două locuințe și o societate comercială, într-un dosar de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept

Percheziții la două locuințe și o societate comercială, într-un dosar de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept

În cursul zile de vineri, 23 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la două locuințe și la sediul unei societăți comerciale, din comuna Mihai Eminescu, comuna Curtești și municipiul Botoșani, aparținând unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate peste 2.000 de kilograme de articole pirotehnice care erau deținute cu respectarea prevederilor legale, însă erau depozitate în spații neautorizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind depozitarea numai în spații special construite și amenajate a articolelor pirotehnice.

„Activitățile au fost efectuate cu sprijinul Serviciului Criminalistic și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1029

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9515

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...