Percheziții la Botoșani într-un dosar de corupție și contrabandă. A fost vizată și o instituție publică

Percheziții la Botoșani într-un dosar de corupție și contrabandă. A fost vizată și o instituție publică

Descinderi cu mascații la Botoșani. Astăzi au fost efectuate percheziții în șapte locații, dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar de corupție și contrabandă, informează reprezentanții Direcției Naționale de Anticorupție (DNA).

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție–Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și contrabandă, comise în perioada februarie - aprilie 2022.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către DNA, celelalte locații vizate sunt domiciliile sau sediile unor persoane fizice și juridice de pe raza județului Botoșani.

În cauză procurorii Direcției Naționale Anticorupție cooperează în cadrul unei echipe comune de anchetă cu Procuratura Anticorupție din Republica Moldova. Echipa comună de anchetă beneficiază și de sprijinul Eurojust – Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală.

„Organele de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Brigăzii Speciale Intervenție „Vlad Țepeș”. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în comunicatul de presă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
460

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
699

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
385

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...