Vineri, 1 septembrie 2023, la sediul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Suceava s-a procedat la audierea, în calitate de suspect, a numitei P.M., în cauza privind decesul pacientei Ivanov Alexandra pe perioada internării la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.
”În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduce la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întegului ansamblu probatoriu. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedurat aflat în desfășurare”, potrivit Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.
După preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au fost audiate 13 persoane, respectiv: părinții, soțul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit părți civile în cauză, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant și celelalte paciente internate în salon, urmând a fi analizate și coroborate aceste probe în cel mai scurt timp posibil, în vederea soluționării cauzei cu celeritate.
Trei mandate de percheziție domiciliară
”Tot în cursul zilei de vineri, 1 septembrie, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de către judecătorul de drepturi și libertăți competent, vizând imobile cu destinație personală și profesională, aparținând persoanei vizate de anchetă și martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri informatice relevante. De asemenea, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții corelative domeniului medical”, transmite Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.
Potrivit procurorilor suceveni, ”efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.