Percheziții în cazul ”Alexandra”, medicul de gardă audiat timp ce șase ore la Suceava, vizat este și medicul curant

Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare vineri, 1 septembrie. Medicul care era de gardă în noaptea în care a murit Alexandra Ivanov are calitate de suspect, în timp ce medicul curant este martor, cel din urmă fiind de asemenea vizat de percheziții.

Percheziții în cazul ”Alexandra”, medicul de gardă audiat timp ce șase ore la Suceava, vizat este și medicul curant

Vineri, 1 septembrie 2023, la sediul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Suceava s-a procedat la audierea, în calitate de suspect, a numitei P.M., în cauza privind decesul pacientei Ivanov Alexandra pe perioada internării la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.

”În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduce la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întegului ansamblu probatoriu. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedurat aflat în desfășurare”, potrivit Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

După preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au fost audiate 13 persoane, respectiv: părinții, soțul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit părți civile în cauză, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant și celelalte paciente internate în salon, urmând a fi analizate și coroborate aceste probe în cel mai scurt timp posibil, în vederea soluționării cauzei cu celeritate.

Trei mandate de percheziție domiciliară

”Tot în cursul zilei de vineri, 1 septembrie, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de către judecătorul de drepturi și libertăți competent, vizând imobile cu destinație personală și profesională, aparținând persoanei vizate de anchetă și martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri informatice relevante. De asemenea, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții corelative domeniului medical”, transmite Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Potrivit procurorilor suceveni, ”efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
235

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
297

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
683

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...