Percheziții DIICOT la Dorohoi, într-un dosar de traficare și exploatare sexuală a trei minore aflate în plasament

Percheziții DIICOT la Dorohoi, într-un dosar de traficare și exploatare sexuală a trei minore aflate în plasament

Procurorii DIICOT și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat, miercuri, șapte percheziții domiciliare în municipiul Dorohoi, într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Patru tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și alți doi plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

„În fapt, s-a reținut că, în perioada 2022 – februarie 2023, șase suspecți, dintre care doi minori, au recrutat trei persoane vătămate, minore, instituționalizate, cu scopul de a le exploata prin obligarea la practicarea prostituției pe raza municipiului Dorohoi și a unor comune învecinate. În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 telefoane mobile, 7 cartele SIM, o tabletă, 2 laptopuri și un card microSD”, arată DIICOT.

Potrivit sursei citate, joi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului din Botoșani, cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de trei dintre bănuiții reținuți în cauză.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și un câine specializat în detectarea substanțelor psihotrope din cadrul Poliției de Frontieră”, menționează procurorii.

De asemenea, în instrumentarea dosarului sunt implicați specialiștii Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.  

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează anchetatorii.

 

Spune-ne opinia ta