Percheziţii DIICOT în şase judeţe, inclusiv Botoşani, după "afaceri" de şase milioane de euro!

Percheziţii DIICOT în şase judeţe, inclusiv Botoşani, după "afaceri" de şase milioane de euro!
Şapte percheziţii au efectuat marţi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice la adrese din Botoşani, Suceava, Iaşi, Teleorman, Bihor şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat.

Grupul era specializat în săvârşirea infracţiunilor de folosire la autoritatea vamală de documente falsificate, instigare la folosirea la autoritatea vamală de documente falsificate, abuz în serviciu,instigare la abuz în serviciu şi dare de mită.

Mai exact, potrivit unui comunicat al DIICOT, la începutul lunii august, procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul teritoriului național s-a cristalizat și a activat un grup infracțional organizat, format din cetățeni români, cetățeni ucraineni și cetăţeni ai altor state europene, care au acţionat împreună și coordonat în vederea închiderii ilicite a tranzitului vamal pentru diferite exporturi de tutun şi de produse din tutun, prin ieşirea fictivă a acestor bunuri accizabile din spaţiul comunitar.

Ulterior, după recuperarea garanțiilor vamale depuse de către comisionarul vamal din statul U.E de proveniență al produselor din tutun, acestea erau de regulă comercializate de către membrii grupării pe piața neagră europeană la preț de dumping și ca materie primă pentru fabricile ilegale de ţigarete. Pentru a-şi îndeplini ţintele, membrii grupării au căutat în permanenţă să identifice mai mulţi vameşi români din punctele de trecere a frontierei Siret, Rădăuți Prut, Sculeni și Albița, toate aparținând Direcției Regionale Vamale Iași, care să fie dispuși ca în schimbul unor sume consistente de bani să își încalce atribuțiile de serviciu să închidă în fals aceste exporturi fictive de produse din tutun.

Luni, procurorii DIICOT Suceava împreună cu poliţişti au surprins în flagrant, pe raza municipiului Iaşi, trei cetăţeni români şi un cetăţean ucrainian, membri ai grupului infracţional organizat, în timp ce ofereau unui funcționar public, cu titlu de mită, suma de 10.000 Euro, pentru a obține mărfuri aflate în tranzit vamal. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie.

În cauză a fost produs un prejudiciu de aproximativ 6 milioane de euro. La sediul DIICOT – ST Suceava au fost aduse, în vederea audierii şapte persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
499

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
67

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...