Pedepse simbolice pentru trei sălbatici care l-au bătut cu bestialitate pe un bărbat, după ce l-au ademenit la un grătar!

Agresorii i-au ars fața și l-au bătut cu un topor, cu o bâtă și un lanț cu bile. Instanța a decis ca cei trei agresori să fie condamnați cu suspendare și să muncească în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Tudora sau în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.

Pedepse simbolice pentru trei sălbatici care l-au bătut cu bestialitate pe un bărbat, după ce l-au ademenit la un grătar!

   Foto: stireasucevei.ro

Judecătoria Fălticeni i-a condamnat pe frații Bogdan Ionuț B. și Florin B. la câte un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violenţe. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

În același dosar, inculpatul Daniel Gabriel S., zis ”Popotan”, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații au obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile (fiecare), în cadrul Primăriei comunei Tudora, județul Botoșani, sau în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.

Decizia nu era definitivă la data pronunțării. Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare, în caz contrar decizia rămânând definitivă.

La data de 4 august 2019, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla la un magazin situat în localitatea de domiciliu, persoana vătămată, Nicolae A. s-a întâlnit cu un individ, care i-a propus să organizeze un grătar pe malul râului Siret, împreună cu Bogdan Ionuț B. Victima a fost de acord cu această propunere. Ulterior, în jurul orei 17.00, aflându-se la domiciliu, victima a fost apelată telefonic de către același individ. Așadar, persoana vătămată a înhămat calul la căruță și s-a întâlnit cu inculpații, potrivit stireasucevei.ro.

După ce au ajuns pe malul râului Siret, în extravilanul satului Siliștea Nouă, inculpații au instalat pe malul râului instrumente de pescuit, iar mai apoi au făcut focul pentru grătar împreună cu victima. Ulterior, la fața locului a rămas doar persoana vătămată, inculpații deplasându-se în localitatea Dolhasca. În jurul orei 22.00, unul dintre indivizi a contactat-o telefonic pe victimă și a întrebat-o ce dorește să-i cumpere. Atunci, persoana vătămată i-a observat pe cei trei inculpați pe ecranul telefonului, datorită apelului video prin intermediul căruia se purta convorbirea.

În jurul orei 23.00, în timp ce victima se afla în apropierea focului, inculpații s-au apropiat de aceștia cu intenția de a exercita acte de violență fizică. În această împrejurare, Daniel Gabriel S. a pulverizat spray (posibil iritant) spre Nicolae A. și, întrucât acesta se afla foarte aproape de foc, flăcările i-au ars părul și fața. Imediat după acest moment, fiind poziționat în spatele victimei, Florin B. i-a aplicat victimei o lovitură cu un topor. În urma acestei lovituri, victima a căzut la pământ. În continuare, fiind înarmați, cei trei inculpați i-au aplicat victimei mai multe lovituri în diferite zone ale corpului, victima reușind să pareze loviturile care vizau zona capului.

Pentru a exercita actele de violență, Florin B. s-a înarmat în prealabil cu un topor, Bogdan Ionuț B. cu o bâtă, iar Daniel Gabriel S. cu un lanț cu bile.

La un moment dat, după ce actele de agresiune au încetat, Florin B. a încercat să o mai lovească pe victimă cu toporul, fiind însă oprit de fratele său, Bogdan Ionuț B.

Când victima a rămas singură, a încercat să-l contacteze pe un individ, însă, în cele din urmă, a fost preluată de către un martor, care a transportat-o la medicul de familie cu un autoturism.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală, victima a suferit multiple leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 70-75 de zile de îngrijiri medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
43

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
60

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
1116

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...