Patru ani de închisoare cu suspendare pentru un botoșănean care și-a ucis un consătean dintr-o lovitură

Victima a căzut cu capul de asfalt și după câteva zile a murit în spital. Rudele nu au avut pretenții, ci doar plata înmormântării și a praznicelor ulterioare.

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani împotriva sentinţei penale a Tribunalului Botoşani în cazul inculpatului Dan Ioan I., condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Magistrații Curții de Apel Suceava au majorat termenul de suspendare sub supraveghere de la 3 ani la 4 ani. De asemenea au majorat și perioada la care inculpatul a fost obligat a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, de la 60 de zile la 120 zile. Individul are obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Brăiești, judeţ Botoşani, sau a Primăriei oraşului Bucecea, judeţ Botoşani.

Decizia este definitivă.

Trei persoane vătămate din acest dosar nu s-au constituit părți civile în cauză. O altă persoană, respectiv sora victimei, s-a constituit parte civilă cu suma de 5.000 de euro, sumă pe care inculpatul a plătit-o. Suma cerută de sora victimei reprezintă cheltuielile cu înmormântarea și praznicele ulterioare, potrivit stireasucevei.ro.

La data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 16.30, în timp ce se aflau în zona unui bar din localitatea Brăești, pe fondul consumului de alcool, în cadrul unui conflict spontan, inculpatul l-a lovit pe un bărbat. Cel din urmă a căzut cu capul de asfalt, cauzându-i acestuia leziuni grave.

În dimineața de 30 ianuarie, victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Dorohoi, fiind diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral închis și halenă etanolică. Ulterior aceasta a fost transferată la SJU Botoșani pentru investigați suplimentare.

La data de 7 februarie 2022, la ora 15.15, SJU Botoșani a comunicat decesul bărbatului, cu diagnosticul clinic de deces: stop cardiorespirator ireversibil, traumatism cranio-cerebral mediu acut, hemoragie subarahnoidiană posttraumatică, contuzie temporo parietală dreaptă, etilism cronic.

La data de 8 februarie 2022 a fost efectuată autopsia corpului neînsuflețit, iar din raportul de expertiză medico-legală a rezultat că moartea a fost violentă. Aceasta s-a produs prin hemoragie și dilacerare meningocerebrală, consecința unui traumatism cranio-cerebral cu contuzie confluentă emisfer cerebral drept și hematom subdural drept – operat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...