O singură persoană arestată, după perchezițiile din Botoșani și Suceava în dosarul minorelor de 15 ani folosite la prostituție!

Și două tinere, majore, au căzut victime ale traficanților.

O singură persoană arestată, după perchezițiile din Botoșani și Suceava în dosarul minorelor de 15 ani folosite la prostituție!

Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au formulat o singură propunere de arestare în dosarul privind traficarea unor minore care s-ar fi prostituat în Suceava și Botoșani.

În urma propunerii procurorilor de la DIICOT, inculpatul Alin Cătălin I. a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava pentru comiterea infracțiunilor de „trafic de persoane”, „proxenetism”, „trafic de minori”, dar și pentru „viol săvârșit asupra unui minor”.

Așadar, pe lângă traficul de minori și proxenetism, inculpatul este acuzat și de faptul că a violat-o pe una dintre minore, în perioada în care încerca să o convingă că este „iubitul” ei și nu proxenet. 

În dosar sunt și alți suspecți față de care ancheta continuă, scrie Monitorul de Suceava.

Fetele din medii vulnerabile erau racolate sub pretextul protecției și al unor relații de iubire, după care erau transformate în prostituate, rezultă din ancheta DIICOT.

Din materialul probator administrat a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – decembrie 2024, suspecții ar fi recrutat două persoane vătămate minore, ambele de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate și simulând sentimente de iubire, după care, prin constrângere psihică, le-ar fi transportat și adăpostit în diferite imobile situate în localități din județele Suceava și Botoșani, exploatându-le sexual, prin obligarea la practicarea prostituției”, se arată într-un comunicat al procurorilor de la DIICOT. 

Mai recent, în perioada august 2023 – martie 2024, inculpații, folosind același mod de operare, ar fi continuat afacerea cu două fete majore.

După metoda deja cunoscută, indivizii le-ar fi găsit clienți fetelor prin postarea de anunțuri în mediul online, le căutau spații închiriate, le supravegheau atent și luau mare parte din bani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
62

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
29

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
64

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...