O persoană din cele arestate în dosarul șpăgilor de la Mavromati are probleme medicale. Ce au decis judecătorii!

Trei dintre persoanele aflate în arest preventiv rămân în continuare după gratii.

O persoană din cele arestate în dosarul șpăgilor de la Mavromati are probleme medicale. Ce au decis judecătorii!

   Foto: Monitorul de Galați

Inculpetele Caba Doina, Crîșmaru Coca Stela și Focșa Gabriela Mirela rămân după gratii în continuare. Asta după ce au formulat o contestație, care a fost respinsă ca neîntemeiată.

În cazul a cinci dintre celelalte persoane arestate în dosar instanța a admis contestațiile și au fost trimise în arest la domiciliu.

Este vorba despre Malancea Claudia, Preda Marinela, Sărban Cornelia Anca, Tatarcan Silvian Adrian și Vîrlan George Marian.

În baza art. 204 alin. 12 Cod procedură penală rap. la art. 227 alin. 2 rap. la art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. d Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.01.2024 şi până în data de 10.02.2024 inclusiv”, se arată în soluția dată de judecători.

Cadru medical arestat cu probleme de sănătate

Sărban Cornelia Anca, una dintre persoanele pentru care judecătorii au admis contestația și au trimis-o în arest la domiciliu, a mai formulat o cerere către anchetatori.

Potrivit soluției date de judecători, inculpata a cerut voie să părăsească domiciliul în cursul zilei de 17 ianuarie, între orele 09:00 – 19:00, pentru a se deplasa la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

În temeiul art. 221 alin. 6 ?i alin. 6 ind. 1 CPP admite cererea formulată de inculpata SĂRBAN Cornelia Anca, inculpată aflată sub incidența măsurii preventive a arestului la domiciliu, de părăsire a domiciliului la data de 17.01.2024, între orele 9:00 – 19:00 pentru a se deplasa în municipiul Iași la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. George I. M. Georgescu din Iași (...) În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 340 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, pentru inculpată, avocat CIUTAC Brândușa, conform delegaţiei nr. 176/2024, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei în fondurile Baroului Suceava. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată astăzi, 16.01.2024, ora 13:10, în cameră de consiliu”, se mai arată în soluție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
34

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
22

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
61

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...