O nouă decizie a magistraților botoșăneni: Primarul Cosmin Andrei rămâne sub control judiciar!

Hotărârea Tribunalului Botoșani de prelungire a controlului judiciar a fost dată în cursul zilei de joi.

O nouă decizie a magistraților botoșăneni: Primarul Cosmin Andrei rămâne sub control judiciar!

Judecătorii Tribunalului Botoșani au hotărât prelungirea cu încă 60 de zile a măsurii controlului judiciar față de Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

În cursul lunii mai magistrații botoșăneni au decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus de procurorii DNA, însă Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava a depus contestație față de decizia judecătorilor din Botoșani.

La o săptămână distanță a fost dată soluția, care prevedea faptul că edilul șef al municipiului Botoșani rămâne sub control judiciar.

După ce perioada de 60 de zile a expirat, judecătorii Tribunalului din Botoșani au decis prelungirea cu încă 60 de zile a controlului judiciar.

Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispoziţiile art. 207 alin. 7 Cod procedură penală. În temeiul art. 348 raporat la art. 207 Codul procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată prin Ordonanâa nr. 3/P/2024 din 02.02.2024 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava, prelungită prin Ordonanţa nr. 3/P/2024 din 25.03.2024 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava şi menţinută prin încheierea penală nr. 87/15.05.2024 a Curţii de Apel Suceava dispusă faţă de inculpatul ANDREI COSMIN-IONUȚ, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite”, se arată în soluția dată de magistrații botoșăneni.

De asemenea, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a depus contestație de revocare a măsurii controlului judiciar, dar și de înlăturare a obligației de a nu părăsi țara.

Judecătorii din Botoșani nu au fost de acord cu cererea formulată de inculpat, motiv pentru care au respins-o.

Respinge cererea inculpatului, formulată prin apărător, de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, precum şi cererea de înlăturare a obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a ţării”, se arată decizia magistraților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Studentă grav rănită într-un accident cu ATV-ul: Botoșăneanca are mare nevoie de sânge! (foto)

astăzi, 13:44
237

Tânăra pentru care rudele au făcut un apel pe site-urile de socializare pentru donare de sânge a ajuns la spital după ce a avut un accident cu ATV-ul.Iulia Cantolariu se afla î...

Un tată disperat luptă pentru viața fiului său abia venit pe lume!

astăzi, 13:00
211

Ionuț Pădurariu, originar din comuna Păltiniș, județul Botoșani, spune că David a fost așteptat cu nerăbdare. ”Prima lună de după naștere totul a fost foarte bine, apoi ceva s-a schi...

Cine sunt elevele de 10 la Bacalaureat, la Botoșani. Director: „Avem promovabilitate de 100%”

astăzi, 12:33
1585

La nivelul județului Botoșani, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 78,53%, cu 4% mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru promoțiile anterioare este de 37,67%.Au pro...