O crimă cumplită între cumnați ajunge în instanță

O crimă cumplită între cumnați ajunge în instanță

Un bărbat de 65 de ani, din comuna Tudora, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoşani, pentru uciderea propriului cumnat. Crima a fost descoperită a doua zi de la săvârșire, iar circumstanțele în care a fost găsit cadavrul victimei sunt cel puțin stranii.

Fapta s-a petrecut în seara zilei de 19 noiembrie a anului trecut, însă a fost descoperită a doua zi, după ce mai mulți vecini au informat medicul comunitar cu privire la scandalul izbucnit spre noapte, iar cel din urmă a raportat suspiciunile prin apel la 112.

La locuința celor doi a fost direcționat un echipaj de poliție rurală, între timp ajungând mai întâi asistentul comunitar. Autorul și-a recunoscut fapta, fiind reținut de organele de anchetă, iar defunctul, în vârstă de circa 50 de ani, a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei. Rezultatele necropsiei au indicat că lovitura de cuțit provocase ruperea unei artere a inimii, declanșând hemoragie masivă și inundarea toracelui cu sânge, moartea survenind în doar câteva zeci de secunde. Arma a fost găsită la locul faptei, nefiind curățată.

Ipoteza luată în calcul de către anchetatori este că ambii bărbați ar fi antrenat un conflict pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, legate inclusiv de soția bărbatului, răpusă de boală, dar și de aburi de alcool. Presupusul ucigaș este cunoscut în comunitate pentru tulburări de comportament. Conform unor surse judiciare, cadavrul ar fi fost descoperit sub patul unde dormea agresorul.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează Parchetul.

Bărbatul de 65 de ani este acuzat de omor calificat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
77

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
240

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
96

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...