Începe procesul celor doi botoșăneni și al suceveanului implicați în trafic de migranți

Începe procesul celor doi botoșăneni și al suceveanului implicați în trafic de migranți

Tribunalul Suceava a respins, miercuri, cererile şi excepţiile invocate de către Cioraru Mihai Andrei(34 de ani), Stoian Daniel şi Stoian Constantin Marius,ultimii doi din Botoșani. Instanța de judecată a constatat  legalitatea sesizării Tribunalului Suceava cu rechizitoriul  D.I.I.C.O.T. - Serviciul teritorial Suceava.

CIORARU MIHAI-ANDREI, din județul Suceaba, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor: -„constituirea unui grup infracţional organizat”, în modalitatea „sprijinire”,  „trafic de migranţi”, „contrabandă”, „influenţarea declaraţiilor”,  „fals în înscrisuri sub semnătură privată”

STOIAN CONSTANTIN-MARIUS, trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, „trafic de migranţi”

STOIAN DANIEL, trimis în judeecată pentru  constituirea unui grup infracţional organizat,  „trafic de migranţi”.

Completul de judecată a dispus  începerea judecării cauzei celor trei inculpați. Decizia instanței este cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Cei doi sunt acuzaţi că erau complicii unui sucevean cercetat în acelaşi dosar, Mihai Andrei Cioraru, căruia îi furnizau migranţii, de regulă de la Botoşani până la Suceava. Din Suceava sau din Dorohoi, suceveanul se ocupa de transportul lor până la Oradea. Gruparea, arată anchetatorii, se ocupa de trafic de migranţi originari din ţările Asiei Centrale şi de Sud, care nu îndeplineau condiţiile necesare pentru a intra legal în Uniunea Europeană. Aceştia erau introduşi ilegal în România peste frontiera verde, fie dinspre Bulgaria, fie dinspre Ucraina, de unde erau preluaţi şi transportaţi în apropierea frontierei cu Ungaria, de unde se încerca trecerea lor ilegală în spaţiul Schengen.

Cei doi botoşăneni sunt acuzaţi că preluau migranţii introduşi ilegal în România peste frontiera verde dintre Ucraina şi România, în zona localităţilor Baranca şi Oroftiana, judeţul Botoşani, de unde îi călăuzeau şi transportau, împreună cu alţi complici, până în Dorohoi sau  Suceava, unde intra în joc Mihai Andrei Cioraru.

Suceveanul este acuzat că a transportat în mai multe rânduri migranţi spre Oradea. La un astfel de transport, Cioraru a fost oprit, în municipiul Suceava, de un echipaj al Poliţiei Rutiere, migranţii fiind identificaţi şi duşi la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, aparţinând Inspectoratului General pentru Imigrări.

Migranţii au fost preluaţi de membrii irakieni ai reţelei

Procurorii DIICOT au adunat date despre 13 infracţiuni de trafic de migranţi, comise în perioada martie-aprilie 2015, prin Botoşani şi Suceava. Este vorba de persoane de origine arabă, pe care cei doi le-au transportat pe raza judeţului Botoşani, după care le-au predat mai departe suceveanului, în vederea transportării mai departe spre frontiera de vest a României cu Ungaria, în municipiul Oradea.

De precizat că suceveanul a fost pus sub acuzare în acest dosar din vara anului trecut. El a petrecut 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar. Ajunşi la Oradea, migranţii au fost preluaţi de membrii irakieni ai reţelei, care au organizat scoaterea lor din România prin ascunderea acestora în semiremorca unui autocamion care efectua o cursă spre spaţiul Schengen.

Grupul de migranţi intrat în România dinspre Ucraina a fost interceptat de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Borş. În dosarul DIICOT Suceava se fac cercetări pentru infracţiunile de „constituire a unui grup infracţional organizat” şi „trafic de migranţi”.

sursa: Știridinbucovina.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
133

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
85

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
171

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...