O angajată de la Mavromati, inculpată în dosarul ”șpăgilor la angajare”, se întoarce la muncă!

Pe 15 ianuarie 2024, încă trei persoane erau vizate de ancheta procurorilor DNA în dosarul șpăgilor de la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.

O angajată de la Mavromati, inculpată în dosarul ”șpăgilor la angajare”, se întoarce la muncă!

Printre cei trei inculpați plasați sub control judicia se afla și Titiliuc Mirela, la data faptelor asistent-șef în cadrul Secției de Boli Infecțioase Adulți, aceasta fiind bănuită de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

Alături de Titiliuc Mirela se mai afla Surugiu Anca, la data faptelor asistent coordonator în cadrul Secției Cameră de Gardă Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati”, bănuită de asemenea de luare de mită în formă continuată, precum și Anichei Claudiu, la data faptei angajat al unității sanitare, bănuit de săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Ordonanțele procurorilor arătau că, în cauză, existau date și probe care conturează faptul că inculpații, în perioada 2020 – 2022, ar fi deținut diferite calități în cadrul comisiilor de examinare înființate la nivelul Spitalului Județean „Mavromati” pentru ocuparea unor posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși, asistent medical debutant pe durată determinată și infimier.

În acel context, inculpații Surugiu Anca și Anichei Claudiu ar fi furnizat unor candidați subiectele stabilite de comisie, ce urmau să fie date la probele de concurs, în scopul facilitării promovării acestora, prin obținerea unei note minime, respectiv nota 7:00.

În aceleași împrejurări, inculpatele Titiliuc Mirela și Surugiu Anca ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la alți candidați bunuri și sume de bani cuprinse între 500 lei și 10.000 lei. Ulterior, ca urmare a „ajutorului” oferit de inculpați, toți candidații au promovat concursurile la care s-au înscris, arată procurorii DNA.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință, la acea vreme, calitatea procesuală și acuzațiile. Astfel, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

Inculpaților Titiliuc Mirela, Surugiu Anca și Anichei Claudiu li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Mirela Titiliuc revine în spital

Mirela Titiliuc, asistent-șef în cadrul Secției de Boli Infecțioase Adulți, nu a fost de acord cu decizia magistraților, astfel că s-a adresta instanței. Tribunalul Botoșani a admis, pe 25 ianuarie 2024, plângerea formulată de angajata Spitalului Județean Mavromati Botoșani, astfel că Mirelei Titiliuc i se permite să își exercite funcția de asistent medical şef în cadrul secţiei de Boli Infecţioase.

”Solutia pe scurt: În temeiul art. 213 Cod procedură penală, admite în parte plângerea formulată de petenta-inculpată Titiliuc Mirela, împotriva ordonanţei de dispunere a măsurii preventive a controlului judiciar din data de 15.01.2024 în dosarul nr. 7/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava. În temeiul art. 213 alin. 6 Cod procedură penală, modifică obligaţiile din conţinutul controlului judiciar instituit prin ordonanţa de mai sus, în sensul că elimină obligaţia instituită în sarcina inculpatei de a nu exercita funcţia de asistent medical şef în cadrul secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati Botoșani. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 25 ianuarie 2024”.

Citește și Decizie la Curtea de Apel: Doina Caba rămâne în arest, cinci dintre inculpați plasați în arest la domiciliu!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
261

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

astăzi, 07:15
22

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări c...

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
215

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...