Nicio explicaţie pentru cele cinci tâlhării care au îngrozit Botoşaniul! Suspecţii rămân după gratii! - FOTO, VIDEO

Cei trei suspecţi în cazul tălhăriilor ce au revoltat tot judeţul rămân în arest preventiv, după ce marţi instanţa de drepturi şi libertăţi a Tribunalului Botoşani a respins contestaţia unuia dintre ei la măsura dispusă de Judecătorie sâmbătă. Între timp, apar tot alte şi alte informaţii despre ce s-a întâmplat.

Nicio explicaţie pentru cele cinci tâlhării care au îngrozit Botoşaniul! Suspecţii rămân după gratii! - FOTO, VIDEO

 suspecţii de tâlhărie la Tribunal  Ştiri.Botoşani.Ro

Habar nu au ce i-a lovit de au făcut ce-au făcut. Nu au băut, nu au fumat, nu s-au drogat. Pur şi simplu cei trei botoşăneni care au băgat spaima în botoşăneni şi botoşănence nu pot să-şi explice comportamentul din urmă cu o săptămână. Atunci au tăbărât peste o bătrână de 89 de ani, în propria-i casă, şi au ţinut-o în şuturi şi au călcat-o în picioare, luându-i bijuteriile. Jumătate de oră mai târziu, au dat buzna peste o altă bătrână, de 73 de ani, care tocmai se pregătea să intre în curtea casei. Acolo, pe pământ, au izbit-o peste cap şi faţă, sălbatic, reuşind să-i fure poşeta. A doua zi au luat-o de la capăt şi în două ore au bătut şi tâlhărit alte trei femei, ultima având nevoie de îngrijiri într-o clinică de specialitate din Iaşi, într-atât de crunt a fost lovită. De la una au furat o poşetă goală, de la altele două mai de preţ au fost telefoanele mobile pe care le-au şi păstrat.

Întrebaţi de către judecătorul de drepturi şi libertăţi cum pot explica violenţa cu care au acţionat, cei trei au ridicat din umeri şi au spus că nu au nicio explicaţie. Şi-au recunoscut faptele, au pasat vina de la unul la altul, însă într-un final au recunoscut că toţi trei au avut contribuţii egale la cele cinci fapte de tâlhărie înregistrate în municipiul Botoşani.

De ce a fost atât de greu să fie identificaţi, în ciuda muncii asidue a poliţiştilor? Pentru că au lucrat cu mănuşi, spun anchetatorii. Au lucrat cu mănuşi, una dintre ele fiind chiar găsită aruncată sau scăpată. A fost trimisă la laborator, poate specialiştii vor găsi urme pe baza cărora să găsească purtătorul ei. Apoi, în efortul de a le da de urmă, au fost chestionaţi mai toţi poliţiştii din oraş şi unul singur a putut oferi informaţii importante. După ce a fost prins primul dintre ei, Dragoş Moroşanu, parcă a fost mai uşor, pentru că anchetatorii au reuşit să scoată câte ceva de la el, astfel încât să-i poată localiza şi pe Ionuţ Iasciuc şi Cătălin Aniţă. Când cei trei s-au reunit după gratii, lumea a răsuflat uşurată.

La fel de uşurată ar trebui să fie comunitatea şi pentru că instanţa de drepturi şi libertăţi a Tribunalului Botoşani a respins marţi contestaţia depusă de Dragoş Moroşanu, singurul din cei trei fără antecedente penale, la decizia de arestare preventivă. Astfel că cei trei au fost duşi din nou, cu duba Poliţiei, înapoi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. De pe scările Parchetului până la dubă au comentat că vor fi din nou "vedete" în presă.

Acum anchetatorii cred că, pe lângă victime, inclusiv agresorii ar avea nevoie de consiliere psihologică pentru că violenţa folosită cu siguranţă nu are cauze fireşti. "Păreau hăituiţi, or în cazul lor o eventuală condamnare nu-i va reda societăţii ca persoane reabilitate, ci mai înrăite. De aceea se impune ca şi ei să fie consiliaţi", spun surse din rândul anchetatorilor.

Din celălalt colţ privind însă lucrurile, procurorul de caz Nicoleta Arpinte de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a ţinut să-i menţioneze pe toţi poliţiştii care au muncit pe brânci la soluţionarea acestui caz: cms. şef Florian Dragomir, şeful Biroului de Investigaţii Criminale, ag. şef Constantin Bâtcă, Lucian Posteucă, Dragoş Mihai Miron şi Dragoş Tătaru, apoi cms. şef Cristian Paraschiv, subcms. Ioan Aniţei, insp. Ştefan Ionescu, insp. Cezar Maxim de la Serviciul de Investigaţii Criminale, subcms. Adrian Doloi, împuternicit la comanda Poliţiei municipului Dorohoi, cms. Dinel Scripcariu, împuternicit la comanda Biroului de Investigaţii Criminale, subinsp. Corneliu Maxîn şi ag. şef. Adj. Ionuţ Pădurariu de la BIC Dorohoi. "Şi să mai ştiţi că Posteucă s-a dus cu flori la bunici, să le audieze", a adăugat Nicoleta Arpinte.

Urmează ca anchetatorii să finalizeze cercetările în dosar şi să-i trimită în judecată pe cei trei, acest lucru urmând să se întâmple cel mai târziu la începutul anului viitor.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
48

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
12

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
326

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...