Minori reținuți, după ce au furat 500 de pachete de țigări și băuturi alcoolice dintr-un magazin

Minori reținuți, după ce au furat 500 de pachete de țigări și băuturi alcoolice dintr-un magazin

Doi tineri de 16 ani, din municipiul Dorohoi, au fost reținuți pentru 24 de ore, miercuri, în urma unor percheziții, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 19 spre 20 februarie a.c., aceștia ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în interiorul unui magazinului alimentar din oraș, de unde ar fi sustras aproximativ 500 de pachete de țigări de diferite mărci, mai multe sticle cu băuturi alcoolice și o unitate pentru calculator, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 12.000 lei.

„În cursul zilei de 2 martie a.c., polițiștii dorohoieni au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, iar în cadrul acestor activități, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. De asemenea, cei doi tineri, bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la sediul poliției în baza unor mandate de aducere, ulterior față de aceștia fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală nr.4 Dorohoi și nr.6 Pomârla, precum și a celor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Spune-ne opinia ta