Medic șpăgar adus în fața judecătorilor

Medic șpăgar adus în fața judecătorilor

Un medic din Botoșani, fost angajat al Casei Județene de Pensii (CJP), va fi judecat de magistrații Tribunalului din Iași, sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu. Anchetatorii au reținut că, pe lângă sume de bani, doctorul a acceptat produse alimentare și mobilier, numărându-se nu mai puțin de 131 de acte materiale ale infracțiunilor. Valoarea mitei se ridică la 28.000 de lei.

Liliana T. ar fi comis faptele în perioada 2008-2011, în timp ce profesa în cadrul Cabinetului de Expertiză și Recuperare a Capacității de Muncă, aparținând CJP Botoșani.

Medicul „a soluționat abuziv dosarele de pensionare ale unui număr de 18 pacienți cărora fie le-a tăiat în mod nejustificat dreptul la pensie stabilit anterior, în baza afecțiunilor de care aceștia sufereau în realitate, fie le-a schimbat gradul de invaliditate în defavoarea lor, deși diagnosticul rămânea același, ori a tergiversat emiterea deciziei, prin aceea că i-a purtat pe drumuri, trimițându-i să facă analize suplimentare, care nu se impuneau, fie a refuzat să îi examineze și să le emită decizii medicale asupra capacității de muncă și încadrare în grad de invaliditate”, arată procurorii.

Dosarul a ajuns pe rolul instanței ieșene ca urmare a declinării competenței de către magistrații din Botoșani, pe fondul unor incompatibilități.

 

Spune-ne opinia ta