Material lemnos de peste 140.000 de lei confiscat de organele de control într-un an

Material lemnos de peste 140.000 de lei confiscat de organele de control într-un an

Pe parcursul anului 2020, la nivelul județului Botoșani, pe linia combaterii ilegalităților împotriva fondului forestier sau al personalului care îl supraveghează, au fost întocmite 65 de dosare penale, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, pentru prevenirea unor astfel de fapte, au fost organizate 394 de controale în fondurile forestiere şi 204 controale la obiective forestiere, în care au fost implicaţi toţi partenerii instituţionali: Garda Forestieră, Direcţia Silvică, Agenția Națională de Administrare Fiscală şi Garda de Mediu.

Astfel, s-a confiscat material lemnos în valoare de peste 140.000 de lei.

„În cadrul activităţilor menţionate, au fost constatate 63 contravenţii la legislaţia silvică, aplicându-se amenzi în valoare de 142 mii  lei, s-a dispus confiscarea a 418,80 m.c. material lemnos în valoare de 142 mii lei, indisponibilizarea în vederea confiscării a unui autovehicul şi au fost înregistrate 65 dosare penale”, se arată într-un document al IPJ Botoșani.

De asemenea, conform aceluiași raport, polițiștii și instituțiile cu abilități de control pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au executat 33 de acțiuni. În timpul celor 295 de controale pe cursurile de apă şi amenajări piscicole, au fost verificate 188 obiective (societăţi comerciale, pieţe etc.).

 

Spune-ne opinia ta