LIVIU DRAGNEA a fost CONDAMNAT la închisoare cu executare!

LIVIU DRAGNEA a fost CONDAMNAT la închisoare cu executare!

Inalta Curte a anuntat sentinta in dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, privind angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman. Sentintele nu sunt definitive si pot fi atacate cu recurs.

Liviu Dragnea a fost ACHITAT, în unanimitate, pentru fals. CONDAMNAT pentru 3 ani și 6 luni CU EXECUTARE pentru instigarea la abuz în serviciu. Instanta a contopit sentinta de acum cu cea de 2 ani din Referendum, urmand sa execute 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman: pentru abuz in serviciu - 1 an si 6 luni. Anuleaza condamnarea cu suspendare intr-un alt dosar si va executa 3 ani de inchisoare si un spor de 7 luni. Condamnarea la inchisoare cu executare: 3 ani, 7 luni si 20 de zile. 

Rodica Milos, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Decizia, data in majoritate.

Olguta Sefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; 1 an de inchisoare pentru fals intelectual. Dupa contopire, sentinta este de 3 ani inchisoare cu suspendare. 

Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Valentina Marica, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: Inceteaza procesul penal pentru fals intelectual ca urmare a intervenirii prescriptiei. Pentru abuz in serviciu insa a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea:
 Inceteaza procesul penal pentru abuz in serviciu. Aplica sanctiunea amenzii de 1.000 de lei (a achitat partea ei din prejudiciu).

Claudiu Balaban, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: Condamnat la 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; 1 an de inchisoare pentru fals intelectual. Dupa contopire pedeapsa este de 3 ani inchisoare cu suspendare. 

Nicusor Gheorghe, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: condamnat la 3 luni pentru fals intelectual si 1 an pentru abuz in serviciu. Dupa contopire pedeapsa este de 1 an de inchisoare cu suspendare.

Anisa-Niculina Stoica, fosta secretara PSD
(si-a recunoscut fapta): condamnata la 3 luni de inchisoare pentru complicitate la fals si 1 an de inchisoare pentru complicitate la abuz. Dupa contopire pedeapsa este de 1 an de inchisoare cu suspendare.

Adriana Botorogeanu, fosta secretara PSD
(si-a recunoscut fapta): Condamnata la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Procurorul DNA a cerut in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals, dar si anularea suspendarii condamnarii de 2 ani din dosarul Referendumului. La randul sau, liderul PSD a sustinut ca este nevinovat si a cerut achitarea.

Un numar de 11 persoane sunt trimise in judecata in acest caz pentru infractiuni de abuz in serviciu sau fals intelectual.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
34

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
24

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
65

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...