ISJ Botoșani bun de plată, după ce a fost dat în judecată!

ISJ Botoșani bun de plată, după ce a fost dat în judecată!

Fostul inspector general adjunct al Inspectoratului Șolar Județean, Cătălina Lupașcu, și doi inspectori școlari, respectiv Dragoș Cristea și Ionuț Anisie, au de primit de la ISJ sume de bani după ce au deschis o acțiune în instanță pentru recuperarea unor drepturi salariale ce le-au fost tăiate, contestând modificarea unilaterală a unui contract de muncă.

Este vorba de sume ce ar fi trebuit să le primească în cadrul unui proiect cu fonduri europene, cei trei fiind angajați din luna ianuarie până în luna iulie, fiind plăţi cu ora.

Iniţial în cadrul contractului de muncă s-a trecut un anumit salariu, dar în luna martie inspectorul general al ISJ, Mihaela Huncă, a emis o decizie de recalculare a drepturilor bănești rezultând diminuarea acestora.

Fostul adjunct al ISJ și cei doi inspectori au dat în judecată instituția Tribunalul dându-le câștig de cauză.

“Admite acţiunea formulată de reclamanţii: Cristea Dragoş Mugurel, Lupaşcu Cătălina Camelia şi Anisie Ionuţ in contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Dispune anularea deciziilor nr. 318 /28.03.2013,nr. 320/ 28.03.2013 şi nr 83/ 28.03.2013, decizii emise de pârât. Obligă pârâtul Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani să restituie reclamanţilor sumele reţinute în baza deciziilor desfiinţate. Executorie de drept. Prezenta hotărâre poate fi atacată numai cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul trebuie depus la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din data de 30.12.2013", se arată pe site-ul Tribunalului Botoșani.

Suma pe care ar trebui să o primească Cătălina Lupașcu este de circa 2.500 de euro, iar ceilalți doi inspectori ar trebui să primească câte 1.500 de euro fiecare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
33

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
426

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...