Indivizi reținuți într-un dosar de trafic de droguri care ajungeau la minori din patru județe, inclusiv Botoșani! (foto)

Unul dintre indivizii reținuți de procurori era deja sub control judiciar într-o altă cauză.

Indivizi reținuți într-un dosar de trafic de droguri care ajungeau la minori din patru județe, inclusiv Botoșani! (foto)

În cursul zilei de joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 4 inculpați (unul aflat sub măsura controlului judiciar într-o altă cauză), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic  de droguri de risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Din materialul probator a rezultat că, în perioada 2023 - mai 2024, în mod repetat, inculpații au deținut, intermediat și comercializat direct diferite cantități de canabis către consumatori, inclusiv minori din județele Neamț, Suceava, Botoșani și Iași.

La aceeași dată, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant pe raza municipiului Târgu Neamț, în timp ce transporta cantitatea de circa 3 kilograme canabis destinată comercializării.

În urma  celor 5 percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Neamț și Suceava au fost identificate și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), grindere, cântare electronice, medii de stocare a datelor, sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor patru inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
764

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...